Facebook hozzászólás
467

Két magyar étterem is Michelin-csillagot kapott

Tegnap jelent meg a Michelin Guide Budapest 2021-es kiadványa, amiből kiderült, hogy az Essência és a SALT nevű éttermek elnyerték a gasztronómiai legmagasabb kitüntetését, azaz a Michelin csillagot.

Két újabb magyar étterem is elnyerte azt a megtiszteltetést, hogy a Costes, a Borkonyha, a Costes Downtown, a Stand, és a Bábel mellé csatlakozzanak a Michelin-csillaggal rendelkező éttermek listáján. Az időközben bezárt Onyx étterem sajnos mindkét csillagát elveszítette.

Essência

Desszert az Essência-ban (Foto: Essência Restaurant – Tiago & Éva)

Az Essênciát Tiago Sabarigo és felesége Éva vezeti. Tiago portugál származású séf, Éva a társtulajdonos pedig magyar, közös munkájuk eredményeként egy csodálatos fúziós konyha jött létre. Az étlapon mindkét nemzet ételei helyet kaptak. Az ételek fantasztikusak, a kiszolgálás figyelmes, a helység elülső részén a nyitott konyhán keresztül a vendégek a szakácsokat láthatják munka közben.

SALT

SALT bárányfartő fogása (Foto: SALT Budapest)

Ez a kifinomult étterem egy butikhotelben található, és itt is van látványkonyha. Tóth Szilárd séf-tulajdonos bonyolult, de igényesen elkészített ételeket szolgál fel. Sok klasszikus magyar fogás megtalálható náluk, de mindegyik felfrissített recepttel érkezik a tányérra. A fenntartható gasztronómia iránt elkötelezett SALT a Michelin zöld kezdeményezés elismeréseként kapta meg a csillagot. Utóbbit olyan éttermek kapják, amelyekről a bíráló bizottság megállapítja, hogy pozitív lépéseket tesznek a fenntartható munkahelyek és a környezet érdekében.

„Mindkét étterem csodálatos példa Budapest dinamikus éttermi jelenetére. Nemcsak fantasztikus ételeket kínálnak, hanem egy kicsit mást is csinálnak, de úgy, hogy közben tiszteletben tartják Magyarország kulináris hagyományait ”

-mondta Gwendal Poullennec, a Michelin Guides nemzetközi igazgatója.

A Michelin Budapest 2021 útmutatója idén csak digitális formában jelenik meg. A bírák a pandémia miatt hosszabb ideig dolgoztak az éttermek kiválasztásán, de a Michelin ellenőrei ugyanazt a módszertant alkalmazták, és ugyanazokat a szabványokat keresték, mint bármelyik évben.

Az elmúlt 18 hónap rendkívül nehéz volt a vendéglátóipar számára szerte a világon. Gondolatban azokkal vagyunk, akik a járvány miatt szenvedtek. A Michelin Guide többről szól, mint pusztán a legjobb szakácsok elismeréséről. Arról szól, hogy szélesebb közönség elé tárjuk az étteremipar egészének kemény munkáját és elkötelezettségét.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!