étterem cikkek

Exkluzív elegancia és metropolita életérzés: Ezeket a helyeket kár lenne kihagyni!
Ha feltesszük magunknak azt a kérdést, hogy miért érdemes élni, a válaszok között biztosan megtaláljuk a gasztronómiát. Az étkezés – amellett, hogy alapvető szükséglet – olyan katartikus élmény tud lenni, mint egy hangverseny meghallgatása vagy egy kiállítás megtekintése.

Nemzetközi elismerésben részesült az Arany Kaviár Étterem
Az amerikai Wine Spectator egy poharas elismeréssel díjazta az Arany Kaviár Éttermet.

Péntek 13-én nyílik az új multikulti gasztrohely Budán
A szervezők cseppet sem babonásak, hogy mára időzítették a nyitást.

Robot pincérnőt alkalmaz egy étterem a munkaerőhiány miatt
A koronavírus miatt nagyon sok vendéglátós mondott fel, egy cég egy intelligens robotokkal próbálja áthidalni a pincérhiányt.

Két magyar étterem is Michelin-csillagot kapott
Tegnap jelent meg a Michelin Guide Budapest 2021-es kiadványa, amiből kiderült, hogy az Essência és a SALT nevű éttermek elnyerték a gasztronómiai legmagasabb kitüntetését, azaz a Michelin csillagot.

360 tipp ínyenceknek - Balaton gasztrokalauz
Kilencedik alkalommal jelent meg a legjobb Balaton parti helyeket bemutató, a Magyar Konyha nyári lapszámához ajándékként hozzácsomagolt könyvecske: idén 360 étterem, vendéglő, kocsma, strandbüfé, újhullámos kávézó, sörfőzde, kézműves hamburgerező és pékség szerepel a kiadványban, köztük 65 új hely, ami jórészt idén nyáron nyitott. Vinkó József főszerkesztővel beszélgettünk a kínálatról.

Ők az Év Étterme díj nyertesei
Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2021-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. A TOP10+2 ranglistára idén, a Dining Guide történetében először, három vidéki étterem is került.

Teraszozásra fel!
Kinyitottak a teraszok, ahol oltási igazolvány nélkül is nyugodtan találkozhatunk barátainkkal. Egy pohár ital, vagy egy finom vacsora mellett megbeszélhetjük, mi történt velünk az elmúlt időszakban. Bemutatjuk 5 kedvenc budapesti teraszunkat, amelyeket mindenkinek érdemes kipróbálni.

Tudod mi az a Munch?
Ha az ételpazarlás egy ország lenne, akkor az üvegházhatású gázok szempontjából a 3. legnagyobb kibocsájtású lenne a Földön. Az ételpazarlás nem csak a vállalkozásokat befolyásolja, hanem a környezetünkre is hatással van. A környezetvédelemmel kapcsolatos kérdések a 21. században fontosabbak, mint valaha. A Munch erre a komplex problémára kínál megoldást.

Így befolyásolja a jövő étkezési szokásait a koronavírus járvány
Az elkövetkező évek tíz étkezési, kulináris trendjeit gyűjtötte egybe a The Wall Street Journal. A jövőt persze nagyrészt a mostani világjárvány is komoly mértékben alakítja.
3D-s nyomtatott vegán-steak: már nem fikció, létezik!
3D-nyomtatás. Vegán steak. Két teljesen különböző dolog, ám ezt most egybegyúrták és ma már 3D-nyomtatóval készítenek alternatív marhahúst. Mi nem tudjuk eldönteni, megkóstolnánk-e vagy inkább kihagynánk ezt az ételt. Pedig a termék kifejlesztői jövőre az európai piacra is betörnének vele.
Egy kis szoba légterét azonnal megtöltik a fertőző vírusrészecskék
Bár már hónapok óta kényszerülünk együtt élni a koronavírus-fertőzéssel, még mindig nem ismerjük pontosan annak természetét. Erin S. Bromage, a University of Massachusetts immunológus professzora összeállított egy közérthető listát a vírussal kapcsolatos alapvető tudnivalókból, ebből szemezgettünk.
Szavazz a szerelemre - is
Biztosan van kedvenc éttermed, kávézód, borbárod. Add le szavazatodat bármelyikre február végéig, segítsd a szívedhez közel álló vendéglátóhelyeket, hogy megnyerhesse a Best of Budapest & Hungary díjat. Márciusban derül ki, melyeket tart a nagyközönség és a szakma 2019 legjobbjainak. Közben kellemes órákat tölthetsz a kedveseddel! Mindenkinek megéri!
Így kerül a sercli az asztalra!
Szomszédaink legjobb séfjei mellett Oroszországból és Korából is érkeznek neves fellépők a Millenárisra. Május 16. és 19. között több mint 50 kiállító étterem mutatkozik be. Az idei fesztivál vezérfonalát a paprika, a sercli, és a sör adja.
Találd ki, ki a legismertebb magyar séf
Nem igazán ismerik a magyar séfeket itthon. Amikor éttermet választanak az egyébként gyakrabban vendéglátóhelyet felkeresők, akkor is kevesen választanak úgy, hogy pontosan tudnák, ki vezeti a konyhát? Még az egyik legismertebb séffel, Széll Tamással kapcsolatban is igaz, hogy az ismertsége nem elsősorban az étteremnek köszönhető − derült ki Magyarország Első Gasztro Körképéből.
Nálunk is számít a csillag
Meghökkentő eredményeket hozott a legrégebbi hazai gasztronómiai platform, a Dining Guide kutatása. A hazai étteremlátogatói szokásokat mérték fel, és kiderült, sokan inkább kevesebbet költenek, hogy többször mehessenek étterembe. Az sem titok, hogy nagy az érdeklődés a Michelin csillagos éttermek iránt.
5 magyar applikáció, ami feltétlenül kell Neked
Költségtervezés, könnyebb parkolás, szórakozás bárhol, bármikor, egészség és gasztrónomia? A hazai IT és startup szcéna mindegyikre kitermelt már egy jó megoldást, ami alapján összegyűjtöttünk neked 5 magyar fejlesztésű hasznos és egyszerűen kezelhető, magyar nyelvű alkalmazást!
Ezért kell most a Balcsira menni
Ilyenkor is sok minden történik a Balatonon, erről az itteni pincészetek, éttermek és más vállalkozások gondoskodnak. Noha mindig szívesen megyünk bármilyen rendezvényre az országban, sokkal jobban szeretnénk, ha ide, hozzánk jönnének el az emberek, még télen is - írja az ismert pincészet vezetője Bujdosó Feri honlapján. Nézzünk körül mi is!
Csip-csip csóka...
Szerencsére egyre több olyan jó kis étterem nyílik Budapesten, a XX. kerületben, amelyik végre a mi lakásunktól sincs messze. Szájhagyomány útján jutott el hozzánk a hír, hogy a Kopaszi gáton nyílt egy étterem, amelyik egy világtalan fekete vagy dolmányos vagy vetési tipusú énekesmadár nevét viseli, és érdemes kipróbálni. Felkerekedtünk a barátainkkal négyesben ünnepelni a Duna-parta, és nem bántuk meg!
10 tipp, hogy nyugodtan mehess étterembe a gyerekkel!
Szaladozó, visítozó gyerekek, törött poharak és tányérok, hisztizés, hangzavar - a szülők legrosszabb élményei egy étteremben eltöltött ebédről vagy vacsoráról. Íme néhány tipp, hogy nyugodtan mehess elkölteni például egy finom ebédet csemetéiddel, és ne kelljen félidőben felállni, még mielőtt bárki jóllakott volna...
Minden a szicíliai nagyival kezdődött...!
Egyszer volt, hol nem volt, élt a XX. század első felében egy Chicagóba kivándorolt szicíliai úr, nevezett Ike Sewell, aki erősen tűnődött saját megélhetésén. Így jutott eszébe nagymamája, aki isteni pizzát sütött neki minden hétvégén, csak ez más volt, mint hagyományos olasz testvérei. Így született meg 1943-ban az úgynevezett deep dish pizza, és vele együtt a Pizzeria Uno étterem, ami rövidesen egy egész hálózattá nőtte ki magát. Amerikai útjukon ismerkedtek meg vele a Kiss-testvérek az elmúlt években, és ma már fogadja is vendégeiket új éttermük a Budapesten, a Bajcsy és az Alkotmány utca sarkán. És ez nem mese!
Igaz történet a Kis(s-)testvérekről, akik szót fogadtak...
Egy tál ételt és egy ágyat mindig tudok adni, de, ha ennél több kell, azt nektek kell előteremteni - így bocsátotta útjára fiait egy három gyermekét egyedül nevelő pedagógus édesanya. A fiatalemberek pedig többre vágytak, és a pincérből és a szakácsból ma sikeres étterem tulajdonos lett, amit a legidősebb gépészmérnök báty saját szakmai tudásával támogatott. Elmondásuk szerint mindent az édesanyjuk iránymutatásának, bölcsességének köszönhetnek, de ők is megdolgoztak érte. És ez egy igazi mai magyar sikertörténet, ami nem mese! Tartsatok velem egy kulináris kirándulásra az egyik legismertebb hazai BBQ étterembe!
Ez a gombóc biztosan nem akad a torkodon
Gombóc, kaviár és pezsgő - ez lesz az idei Gourmet Fesztivál központi témája. Ezúttal is érdemes lesz a pünkösdi hétvégén a Millenárisra zarándokolnia a minőségi gasztronómia szerelmeseinek. Magyarország top éttermeit, legjobb cukrászdáit, borászatait, a hazai gasztronómia aktuális finomságait ismerhetjük meg, és ízelítőt kaphatunk a nemzetközi csúcsgasztronómia világából is.
Istenes Bence kicsit beleszédült, Dallos Boginak viszont volt kire támaszkodnia
Ez volt életem legszürreálisabb vacsorája, de nagyon ízlett. Ezt Cseh Laci mondta nevetve, miután füstbe burkolózva, a levegőben lebegve fogyasztotta el a Lakatos Márk által nekik készített fogást. Márk pop-up vacsoraklubja, a Marki’z Supper Club legújabb helyszínén, a Kodály köröndön többek közt Lolát, Istenes Bencét és Dallos Bogit vendégelte meg a Lay’s chipsszel közösen szervezett vacsoraesten, ahol a nassolni való különböző variánsai által inspirált ételkölteményekkel kápráztatták el a vendégeket. Extrém körülmények és kirobbanó ízek: ezt az estét még sokáig emlegetni fogják.
Továbbra is a Costes Magyarország legjobb étterme
Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. Ezúttal is a Palágyi Eszter séf által vezetett Costes kapta a legnagyobb elismerést. Az Év Cukrászdája Díjat a Mihályi Patisserie, az Életmű Díjat Rosenstein Tibor vehetett át.
A pasta olyan, mint a mamma
Enrico Cerea, a három Michelin csillagos Da Vittorio séfje, az elmúlt hónapban társával, az olasz Michelin Guide korábbi igazgatójával, Fausto Arrighivel tesztelte Budapest topéttermeit. Február végén derül ki, hogy a két nemzetközi szaktekintély szerint melyek Magyarország legjobbjai?
Harmónia, összetettség, kulináris élmény - a Ritz megér egy estet!
Hagyomány már, hogy az ország legjobb éttermei nálunk mutatják be először új étlapjukat, kínálatukat. Most a The Ritz-Carlton, Budapest díjnyertes étterme, a Deák St. Kitchen jelentkezik megújult menüvel az őszi-téli szezonra. Az új fogásokat tartalmazó menüsor kizárólag a legfinomabb és legfrissebb magyar, az időszakra jellemző alapanyagokból készült, és tökéletes ízélményt kínál a hazai éttermi közönségnek, illetve a városba látogató turistáknak.
Így választunk éttermet mi...
A fővárosi ember a barátokkal, míg a vidéki a családdal jár étterembe! Más okból és más intenzitással járnak étterembe a vidékiek és a fővárosiak, ugyanakkor a vezető beosztásban dolgozók a leggavallérabbak a fizetésnél - ez derült ki a Városliget Café étterem kutatásából.
Ez a világ legnagyobb repülő étterme! Kóstolj bele!
Évente több mint 100 millió fogást szolgálnak fel az Emirates First, Business és Economy osztályain, minden egyes fogás esetében különös figyelmet fordítva a részletekre. A világ legnagyobb repülő éttermeként a légitársaság 6 kontinens 144 városába utazó több mint 55 millió utasának kínál a különböző desztinációk ihlette kulináris fogásokat. Az Emirates évi 1 milliárd dollárt fektet a vendéglátásba, valamint 1 200 dubaji szakáccsal napi 24 órán át üzemelő konyhát működtet, amelynek köszönhetően naponta 590 járat utasának kínál ízelítőt a célországok gasztronómiájából.
Ezek a legjobb Gastro Design díjas éttermek és szállodák nálunk! Próbáld ki!
Sok-sok győztes a vidéki nevezők közül, éremeső a legnépesebb kategóriában, és pár esetben szigorú, de előremutató ítélet miatt a shortlistesek rövidlistán maradtak – ez dióhéjban az idén negyedszer meghirdetett Gastro Design Award verseny eredménye. Mi csak azt láttuk, ez világszínvonal!
Bravó! Ez Európa egyik legjobb pesti étterme!
The Ritz-Carlton Budapest’s éttermét, a Deák St. Kitchen-t a legjobb európai étteremnek választották magyar konyha kategóriában a World Luxury Restaurant Awards-on. A 2017-es World Luxury Restaurant Awards díjait július 22-én adták át Hanoi-ban.
Bravó! Újabb magyar étterem a világtopon
Két díjat is elnyert a Budapest belvárosában működő Tama Restaurant a World Luxury Restaurant Award elnevezésű versenyen. A vietnami fővárosban, Hanoiban július 22-én megrendezett díjátadó gálán a globális kategóriában egyedüli magyar étteremként díjazták a tavaly májusban nyílt éttermet, de a regionális kategóriában is elismerést vehetett át a Tama Restaurant tulajdonosa, Hegyi Attila.
Kart karban a bámulatos tradíció és a mai design - Szegeden!
Ha létezhet lelki rokonság egy bormárka és egy vendéglátóhely között, akkor a Holdvölgyet a szegedi Tiszavirág Hotellel egész biztosan valami ilyesmi köti össze. Családi indíttatás és tudatos márkaépítés, modern lendület és a hagyományok tisztelete, a vizualitás és a design iránti érzékenység, a minőséghez való ragaszkodás – mind, mind közös vonások, amelyeket a tulajdonos-üzletvezetővel, Bakos Orsival beszélgetve jártunk körbe.
204 és fél szeletes tortával hívják fel a figyelmet a jó éttermekre, cukrászdákra
204 és fél szeletes az a torta, amelyet szerdán este kóstolhatnak meg a vendégek a 2017-es MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat indító eseményén, az Akvárium klubban. A tortát azért vágják 204 és fél szeletre, mert éppen ennyi kilométer az a kerékpáros út, amely a tavat veszi körül.
Mesebeli film a budapesti sokszínűségről és szerelemről
A BARAKA Budapest egyik legizgalmasabb, a kifinomult gasztronómia iránt szinte elsőként nyitó fine dining étterme, amelyet a Michelin Guide is előszeretettel ajánl évről évre. A most debütáló, a város képét erősítő, egy új Budapest image-filmnek is beillő kisfilmben megelevenedik mindaz, amibe egykoron Leora és David, a tulajdonos házaspár beleszeretett: Budapest, az örök inspiráló forrás, a mindig pezsgő, sosem szunnyadó metropolisz. Ez a videó egy megnyerő szerelem a város, egymás és a gasztronómia iránt.
Hölgyeim! Varázsütésre nyílnak a pénztárcák!
Legyen szó akár egy apró figyelmességről, akár egy extravagáns meglepetésről, az emberek minden eddiginél többet költenek szerelmükre az év legromantikusabb napján. Többek között ezt állapította meg a Mastercard Love Index, amely a bankkártyás tranzakciók alapján hároméves periódusban vizsgálja a Valentin-napi költési szokásainkat. A felmérés idén feltárta, hogy romantikus kiadásaink 49 százalékkal nőttek 2014 óta.
Menedékhely a Pilisben
Megéri autóba ülni és elgurulni a Pilisnek erre a Pesttől ugrásnyi távolságban lévő pontjára, egy fárasztó munkanap utáni lazításra ugyanis kitűnően alkalmas az Ürömi Hütte. Ez az a hely, ahol találkozhatsz a barátaiddal, és egy isteni pizza mellett megválthatjátok a világot. Itt egyszerre érzed vendégnek és családtagnak magad.
Sztárok nyakig sushiban
Vajon mit csinált Erdőhegyi Brigitta, Rippel Feri, Kefír és Frabato, vagy a szépséges Kocsis Korinna kedd délután Budapest egyik legexkluzívabb japán éttermében, a Sushi Sei-ben? Az ismert sztárok egyfajta különleges próba-tortát „tekertek” együtt, méghozzá az ismert japán csemegéből, a sushiból. A sztártorta hamar elfogyott, az igazi sushi-tortát pedig október 20-án, az étterem születésnapján bárki letesztelheti.
Ínyenc kalandozás a Dél-Dunántúlon
Eszményi hétvégi programot szervez hedonistáknak a dél-dunántúli régió: három napon át a festői táj sokrétű gasztronómiájának legkiemelkedőbb képviselőinél kóstolhatunk ínycsiklandó, prémium kategóriás ételeket október 2. hétvégéjén! Az érdeklődés már most óriási, ezért az asztalfoglaláshoz regisztrálni kell!
Sztárpár New Yorkban
Massimo Bottura és a Lavazza együtt ünnepelte New York-ban az olasz séf által vezetett Osteria Francescana nevű modenai étterem első helyezését a világ 50 legjobb éttermét rangsoroló 2016. évi díjátadót követően.
Lakatos Márk ezt jól kifőzte!
Stílusos gasztronómia, káprázatos show, házias ízek– rendhagyó eseményen debütált Lakatos Márk bisztrója a budapesti Hold utcai piacon, ahol a kreatív és divatos koncepció klasszikus magyar fogásokkal találkozik.Az egész estés megnyitón a barátok és hírességek sem tudtak ellenállni a finomságoknak.
Csak úgy röpködnek a csillagok a Millenárison!
Főszerepben a vad- és halételek: megnyílt a Gourmet Fesztivál! Magyarország legjobb éttermei, cukrászatai, borászatai, sörfőzdéi adnak nekünk és egymásnak randevút Budán. Vasárnapig déltől este 11-ig várják a kulinária magasztalóit a Millenárison!
Új csillag született! Egy igazi Michelin!
Minőség - kompromisszum nélkül! Ez a mottója a legújabb magyar Michelin-csillagos étteremnek, a Costes Downtownnak! A Belváros legújabb csillaga már az ötödik Magyarországon, ami a régióban is elképesztően nagyszerű teljesítmény! Exkluzív interjúnkban a gyorsan híressé vált étteremvezető mesél!
Idén is az Onyx nyerte az Év Étterme díjat
Átadták a Volkswagen-Dining Guide-díjakat Magyarország kiemelkedő éttermeinek, séfjeinek a Larus Étterem és Rendezvényközpontban. A legnagyobb elismerést a már többször is díjazott Onyx, az Év Szakácsteljesítménye Díjat pedig az Onyx séfje, Széll Tamás kapta a Bocuse d'Or-on elért teljesítményéért.
5+1 dolog, amit NE kövess el Valentin-napi ajándékválasztáskor!
A Valentin-nap beszűrődése az életünkbe olyan, mint amikor egy kéretlen levél érkezik a postafiókunkba. Még az egyébként kiegyensúlyozott hölgyeket is képes őrjöngésre késztetni. Azért, hogy Te ne kerülj ilyen kínos helyzetbe, kövesd az ajándékszakértő Zámbó Árpád 5+1 tanácsát, hogy mit ne csinálj Valentin-napi ajándék választásakor.
Torkosok, evésre fel!
Hamarosan itt a Torkos Csütörtök, melyre már több mint félezer vendéglátóhely jelentkezett. Az éttermi regisztráció 2016. február 9-én, 18 órakor zárul, így vélhetően még ennél is több hely közül választhatnak a torkoskodni vágyó vendégek. A 11. Torkos Csütörtökre jelentkező vendéglátóhelyek listáján számos díjnyertes étterem is szerepel: a Magyar Turizmus Zrt. Magyar Turizmus Minőségi Díjjal, illetve Rozmaring díjjal kitüntetett partnerei közül több is megtalálható a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon szereplő étteremkeresőben.
Titokban tesztelt a csúcs séf Budapesten
Február végén derül ki, hogyan teljesítettek a budapesti éttermek? A Dining Guide idén már tizenkettedik alkalommal ítéli oda az év legjobb éttermeinek járó elismeréseket, közöttük a legfontosabbat a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjat. Idén egyedülálló, új bírálati rendszer szerint készül a rangsor, a végső tízes sorrendet ugyanis egy 2 Michelin-csillagos olasz séf, Nicola Portinari állítja fel.
Velőgraten - az igazi Fricska
Új dobással rukkolt elő a Gault&Millau. A gasztronómia kedvelői azt vehették észre, hogy idén nemcsak a megszokott éttermi és borásztesztek eredményeit adta közre, hanem a nem hagyományos, például az egyre népszerűbb utcai kínálatot, illetve az új kézműves söröket is bemutatta! A tesztelők pedig ezúttal is döntöttek: a Dob utcai Fricska vitte - méltán - az előételek pálmáját! Gratulálunk!