Július 19-én, hétfőn este rendezték meg a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát. A Dining Guide TOP10 ranglistája az elmúlt hat évben Michelin-csillagos séfek illetve egy, a tekintélyes Michelin-kalauzhoz köthető szakértő segítségével készült el, ők döntöttek arról is, mely étterem nyeri el az Év Étterme Díjat. A Dining Guide meghívására érkező külföldi séfek az éttermi tesztelések utolsó fázisában érkeztek Magyarországra, és a TOP20 étterem tesztelése után hozták meg a döntésüket.
A fődíjat, az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjat 2019 és 2020 után idén is a Széll Tamás és Szulló Szabina séfek által vezetett Stand kapta.
Íme a többi kategória nyertesei az Év Étterme Díjátadó Gálán:
Audi - Dining Guide Év Étterme Díj: Stand
Különdíjak:
- Dining Guide - Floewater Fenntarthatósági Díj / SALT
- Dining Guide – Johnnie Walker Életműdíj / László Árpád / Robinson Restaurant
- Dining Guide – Unicum Riserva Fair Play Díj / Rosenstein Vendéglő
- Dining Guide - Törley Pezsgőpincészet Az Év Szerethető Étterme Díj / Rosenstein Vendéglő
- Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj / Mihályi Patisserie
- Dining Guide – Unicum Barista Az Év Szervizembere Díj / Bajusz Gergely / Avalon Ristorante
- Dining Guide – XIXO Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj / Pizza, Kávé, Világbéke - Debrecen
- Dining Guide – Master Good Az Év Ígéretes Étterme Díj / Spago Budapest
- Dining Guide – Kalumba Az Év Ifjú Séftehetsége Díj / Mede Ádám / Laurel Budapest
- Dining Guide Az Év Vidéki Étterme Díj / Platán Gourmet Étterem
Top 10 +2 étterem:
- Stand Étterem – Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek
- Pasztell Étterem – Erdei János, séf
- Platán Gourmet – Pesti István, séf
- Rumour by Rácz Jenő – Rácz Jenő, séf
- Salt Budapest – Tóth Szilárd, séf
- Textúra – Sárközi Ákos, séf
- Arany Kaviár Étterem – Kanász László, séf
- Essência Restaurant – Tiago Sabarigo, séf
- Laurel Budapest – Mede Ádám, séf
- Stand 25 Bisztró – Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek
- Bisztró42 – Barna Ádám, séf
- Anyukám Mondta Étterem – Dudás Szabolcs, séf
A koronavírus járvány jócskán átírta a gasztronómiai életet a 2020-as évben. Sok étterem került nehéz helyzetbe, kényszerült bezárásra, szüneteltetésre. Idén először adta át a Dining Guide a Fairplay Díjat, mellyel azt az éttermet díjazták, mely a járvány alatti időben munkavállalóiért a leginkább helyt állt. Ez a díj a Rosenstein Vendéglő tulajdonosainak járt, csak úgy, mint az Év Szerethető Étterme Díj, melyet szintén ők kaptak.
Még több gasztronómiai hírt olvashatsz itt: