Életforma.hu

GASZTRO

Istenes Bence kicsit beleszédült, Dallos Boginak viszont volt kire támaszkodnia

Ez volt életem legszürreálisabb vacsorája, de nagyon ízlett. Ezt Cseh Laci mondta nevetve, miután füstbe burkolózva, a levegőben lebegve fogyasztotta el a Lakatos Márk által nekik készített fogást. Márk pop-up vacsoraklubja, a Marki’z Supper Club legújabb helyszínén, a Kodály köröndön többek közt Lolát, Istenes Bencét és Dallos Bogit vendégelte meg a Lay’s chipsszel közösen szervezett vacsoraesten, ahol a nassolni való különböző variánsai által inspirált ételkölteményekkel kápráztatták el a vendégeket. Extrém körülmények és kirobbanó ízek: ezt az estét még sokáig emlegetni fogják.

Lakatos Márk semmit sem bízott a véletlenre pop-up vacsoraklubja most megnyílt új helyszínén: a legnépszerűbb hazai sztárokat olyan extrém körülmények között vendégelte meg, amire egész életükben emlékezni fognak.

Cseh Laci lebeg, Kép: sajtóanyag

- Ilyen adrenalinlöketet még egy étkezés közben sem kaptam – mesélt a szokatlan élményről Cseh Laci olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó. Bevallása szerint ugyan hozzászokott a lebegéshez a medencében, de egy hevederről lógva, a levegőben még sosem evett, főleg nem ilyen jót. És hogy miért pont a levegőben? Mert a Laci által elfogyasztott fogást az új sós ropogtatni való inspirálta, aminek annyival kevesebb a zsírtartalma, hogy szinte lebegsz tőle. Márk gorgonzola-panna cottáját tökéletesen kiegészítette a joghurtos-zöldfűszeres chips, amire a bazsalikommajonéz tette fel a koronát.

A véletlen döntötte el, hogy a kiválasztott hírességeket milyen kihívás elé állítja a séf: a feladatokat egy-egy doboz rejtette, amelyek az extrém fogást és az elfogyasztás módját is tartalmazták. A legzavarbaejtőbb feladat Dallos Boginak jutott, ugyanis a csípős csipsz által inspirált vietnami tavaszi tekercset és tigrisrákot egy erős ember vállán kellett a mellé tálalt csípős szószba mártogatva megennie.

- Nem mondom, hogy nem izgultam, nagy kő esett le a szívemről, hogy elbírt az úriember, annak pedig külön örülök, hogy a csípős szósz nem landolt a szemében – kommentálta az élményt mosolyogva az énekesnő.

Dallos Bogi és az erős ember, Kép: sajtóanyag

A harmadik doboz titkát Istenes Bence fejtette meg, aki elég pörgős életet él, így testhezálló volt számára, hogy egy forgó lemezjátszóról kellett megennie a klasszikus csipsz ihlette padlizsánkrémet.

- Néha kicsit beleszédültem, de egy jó kajálásba ennek is bele kell férnie! – tette hozzá Bence. És, hogy miért éppen padlizsánkrém illik a sós chipshez? Ahogyan Márk is kiemelte, az igazán jó klasszikus ízekhez nincs szükség felesleges külsőségekre: sokszor az egyszerű a legnagyszerűbb választás az ételekben.

Bence után Lolának is rázós élményben volt része, szó szerint: az énekesnőnek ugyanis egy hullámos rezgő asztalról kellett teljesítenie a kihívást, és megennie a bordázott sajtos-újhagymás Lay’s Maxx mellé tálalt kacsa rilette-et aiolival.

- Kicsit úgy éreztem magam, mintha egy mozgó turmixgépből ennék, de még így sem volt nehéz élvezni Márk isteni fogását – mesélte. A házigazda Lakatos Márk a résztvevőkhöz hasonlóan nagyon jól szórakozott, és végig lelkesítette a kihívás teljesítése közben időnként elbizonytalanodó vendégeket. Az estét nevetve summázta:

- Egy igazán emlékezetes ételnek legalább ilyen maradandó élményt kell bennünk hagynia, talán kicsit kevesebb extra izgalommal! -

Lakatos Márk és vendégei, Kép: sajtóanyag

Az exkluzív vacsora vendégei között felbukkant még Csobot Adél, Mádai Vivi és Kárpáti Rebeka is, akik szintén nagyon élvezték a fogásokat.

Lakatos Márk megmondja, milyen vagy – csak nézz tükörbe!
Elemezd az arcod, hogy tökéletes legyen a tavaszi szetted! Lakatos Márk összefogott négy csinos divatbloggerrel, hogy megmutassa, miként válasszunk igazi, színtípusunknak is megfelelő darabokat idén tavasszal. Segítségükkel rátalálhatunk a saját színpalettánkra, hiszen Márk most azt is bebizonyította, hogy a különböző színtípusba tartozó blogger lányoknak teljesen más színek állnak jól.

 


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.