Életforma.hu

GASZTRO

Harmónia, összetettség, kulináris élmény - a Ritz megér egy estet!

Hagyomány már, hogy az ország legjobb éttermei nálunk mutatják be először új étlapjukat, kínálatukat. Most a The Ritz-Carlton, Budapest díjnyertes étterme, a Deák St. Kitchen jelentkezik megújult menüvel az őszi-téli szezonra. Az új fogásokat tartalmazó menüsor kizárólag a legfinomabb és legfrissebb magyar, az időszakra jellemző alapanyagokból készült, és tökéletes ízélményt kínál a hazai éttermi közönségnek, illetve a városba látogató turistáknak.

Olyan gasztronómiai koncepciót valósított meg A The Ritz-Carlton, Budapest épületében található étterem, melyben a nemzetközi klasszikusok a lehető legtöbb esetben hazai, az idényre jellemző alapanyagokra támaszkodva, egy kis csavarral kelnek életre. Ezt az egyedi kulináris élmény a legnagyobb gondossággal és szakértelemmel összeállított italválogatás tesz tökéletessé.

Glasszírozott vaddisznó pofa, Kép: Deák St. Kitchen

A Deák St. Kitchen új ételkínálata a fogások széles választékát tárja a vendégek elé, hiszen a megújult menüben megtalálhatóak a könnyű, zöldséges fogások és a gazdag húsételek egyaránt.

Borjúpaprikás, Kép: Deák-St. Kitchen

Az érdeklődők többek között olyan fogásokat kóstolhatnak, mint a glasszírozott vaddisznó pofa csicsóka pürével és házi készítésű gnocchival, a sült szárnytöves csirkemell vagy a ropogós sertés császár és szűz, amelyeket olyan köretek egészítenek ki, mint a cékla, a sütőtök vagy az erdei gombák. Mindezek mellett a vendégek megtalálhatják kedvenceiket az étterem széleskörű street food és grill választékában  is.

Házi vargabéles, Kép: Deák St. Kitchen

Az új őszi/téli fogások mellett az idelátogatók belekóstolhatnak a Deák St. Kitchen frissen bemutatott bor- és koktélkínálatába, megidézve az őszi színek és illatok mellett a közelgő ünnepek hangulatát is.

- A Deák St. Kitchen egész csapata izgalommal várja a megújult menüsor bemutatását. Számunkra kiemelt fontosságú, hogy idényjellegű, hazai, mindig ugyanolyan kiváló minőségű alapanyagokat használjunk ételeinkhez. Az idei menü sokkal összetettebb, mint az előző években, több textúrával is dolgoztunk. A menüsor egészével kapcsolatban a harmóniára törekedtünk, mind a színek, mind a tálalás, mind a borpárosítás tekintetében – mondta Sugár Róbert, a Deák St. Kitchen séfje.

Varga Dániel borkínálata, Kép: Deák St. Kitchen

- A letisztultság, az egyéni karakter és a borászok különböző megismételhetetlen stílusa szezonalitással fűszerezve inspirált az új borlap megalkotásához.

Tolna gyöngye – Mezőföld konyhája
Mezőföldi halászlé, fácánleves fás galuskával, bátai csirkemell, friss salátaágyon, zöldfűszeres joghurttal… Ez csak néhány fogás a bikácsi Zichy Park Hotel étlapjáról.

A bor szerelmeseinek egy egyedi szervírozási módot találtam ki, mellyel négy különböző típusú magyar bort kóstolhatnak, melyhez sajtot és sonkát tálalunk fel – mondta Varga Dániel, a Deák St. Kitchen sommelier-je.

Jó étvágyat, jó szórakozást!


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.