Életforma.hu


Nutellás pizza - ez tényleg divat?

Nutellás pizza - ez tényleg divat? 

A legtöbbször pizzát kérünk házhoz egy friss felmérés szerint - ez nem meglepő. Az viszont annál inkább, hogy milyen durva feltétek közül választhatunk!
Egy kütyü váltja le a pincéreket?

Egy kütyü váltja le a pincéreket? 

Forradalmasíthatja a vendéglátást az iMenu alkalmazás. A tabletes menü segít informálódni, bort ajánl az ételhez, és akár a fizetésben is segít.
Igazi sztárok a magyar séfek - ismerd meg őket!

Igazi sztárok a magyar séfek - ismerd meg őket! 

Az Onyx séfjei a nagymama tanyasi csirkéjét, rakott burgonyát és almás pitét készítenek, ha csak a maguk örömére főznek. A MÁK 22 éves séftehetsége medvehagyma-fagylalttal kísérletezik. A Salon étteremben pedig az uborka kifacsart levét ízesítik úgy, mintha hagyományos uborkasaláta lenne, hogy aztán jégkása formájában kerüljön az uborkára.
Ilyen egy elérhető Michelin-csillagos hely! Te is megnézheted!

Ilyen egy elérhető Michelin-csillagos hely! Te is megnézheted! 

Háromra nőtt a budapesti Michelin-csillagos éttermek száma: a Costes és az Onyx megtartotta minősítését, a Borkonyha pedig megszerezte első csillagát.
Most már te is tudni fogod, melyik éttermet válaszd!

Most már te is tudni fogod, melyik éttermet válaszd! 

Ma különleges gasztroélményre vágyom! Vagyis inkább csak ennék egy jót…Melyik éttermet válasszam?Nem egyszerű kérdés, amikor olyan helyet kell találni, amelyik az ízlésnek és az alkalomnak is megfelel. Valaki egzotikus különlegességre, van aki borjú bécsire vágyik, akad aki diétázik, és olyan is, aki vegetáriánus. Persze a pénztárca is számít. A fenti fontos kérdés eldöntésében segít a május végén megjelenő Dining Guide Étteremkalauz 2012. Magyarország legrészletesebb, magyar és angol nyelvű könyv formátumú étteremkalauza.
Éttermi kosztot háziállatainknak...

Éttermi kosztot háziállatainknak... 

Egy fiatal önkéntesekből álló csapat azt a merész célt tűzte maga elé, hogy alapjaiban változtatja meg, amit eddig az ételmaradékok újrahasznosításáról gondoltunk. A minap pet it néven nyílt mozgalmat indítottak, hogy a helyi éttermek konyhai maradékai eljussanak a közelben lakók háziállataihoz, ezáltal csökkentve a környezet és a gazdik pénztárcájának terhelését. 
A legjobb budapesti éttermek exkluzív menüt kínálnak!

A legjobb budapesti éttermek exkluzív menüt kínálnak! 

Azok az ínyencek, akik szívesen fedeznek fel új éttermeket Budapesten, április 17. és április 24. között megragadhatják a TableFree Éttermi Napok által kínált lehetőséget. Budapest legjobb éttermei közül több mint 50 vesz részt az akcióban, melynek keretében különleges háromfogásos menüt ajánlanak kizárólag a TableFree felhasználói számára.
Mit és hol eszünk legszívesebben?

Mit és hol eszünk legszívesebben? 

A menuvalasztek.hu oldal kutatásaiból kiderült, hogy a menüzés még mindig nagyon népszerű a fiatalok körében. Mindenki számára fontos az ár, és a változatos étkezés.
Gasztrotrend- 2012

Gasztrotrend- 2012 

A gasztronómiában éppúgy évente változnak a trendek, ahogyan a divatvilág kifutóin. A következő két évben ezen a területen a skandináv bisztró stílusú, az utcai kifőzde jellegű és a japán konyha elemeire épülő slow food éttermeké a jövő a világ ötven legjobb éttermi akadémiáján - World's 50 Best Restaurants Academy - végzett Electrolux-felmérés szerint.
Ezen a héten olcsón ehetsz a legdrágább éttermekben

Ezen a héten olcsón ehetsz a legdrágább éttermekben 

Az Étterem Hét program keretében egy héten keresztül háromfogásos vacsora menüt fogyaszthat el a vendég budapesti TOP éttermekben, mindenhol egységesen 3000 Ft-os áron, szervízdíjjal együtt. A számos külföldi országban már nagy népszerűségnek örvendő esemény pozitív fogadtatásra talált tavaly hazánkban is: az összesen 31 felső- és középkategóriás éttermekben vacsorázók száma az 5000 főhöz közelített, ezzel az Étterem Hét-re kiadott helyek számának 80%-a betelt. A sikeres programhoz idén 20 további étterem csatlakozott.

12 éttermet felfüggesztettek 

Az Igazgatóságok november 21-én kezdték el, és december 31-ig folytatják azokat a kiemelt ellenőrzéseket, melyek során az ünnepi hagyományokhoz kapcsolódó termékeket fokozottan vizsgálják.  

Ne örülj, ha gyorsan hozzák ki az ételt! 

"Csak frisset eszem" - mondják az egészséges táplálkozás, a wellness életszemlélet élharcosai. Ha bevásárol a piacon csupa friss áruból, megbízható kereskedőtől és otthon frissen elkészíti - akkor valóban helytálló a kijelentés.

Mire figyeljünk, ha az ételt házhoz-szállítással rendeljük? 

Rohanó világunkban egyre többen veszik igénybe a telefonon, vagy az Interneten rendelhető étel házhoz-szállítást. Nem mindegy azonban, hogy honnan, és mit rendelünk. Az étteremben lehetőségünk van felmérni, hogy milyen körülmények között készült a tálalt étel és közvetlenül jelezhetjük, ha valamivel gondunk van.

Jön a torkos csütörtök! Fél áron fizetnek a vendégek 

Ismét készülhetnek a torkoskodást kínáló vendéglátóhelyek, illetve a torkoskodni kívánó vendégek, ugyanis a Magyar Turizmus Zrt. 2011-ben is meghirdeti az immár védjeggyé vált Torkos Csütörtök akciót. 2011-ben a néphagyományon alapuló, a Hamvazószerdát követő napon zajló akció március 10-ére esik. 

Minőségi kínálat és univerzális értékek-menj el! 

„A Pannonhalmi Bencés Főapátság megnyitja kapuit: a vendégszeretetét az örökkévalóság felé, a titkokét egy rövid pillanat erejéig" - mondta Várszegi Asztrik püspök, főapát a VIATOR Étterem és Borbár ünnepi megnyitóján. A családbaráttá alakított új szolgáltatásokkal az átutazó-turizmus helyett a hosszú, családi hétvégék egyik legkedveltebb központja lehet a Világörökség részét képező Apátság.  

Rasszista gyorsétterem-lánc? 

Az egyik, Magyarországon is üzemelő gyorsétterem-lánc meglehetősen melléfogott legújabb reklámjával. Hogyan lehet kibírni egy rakás, idegesítő feketét - szólhatna a hirdetés üzenete.

Szépségdíjas Sissi királyné McDonald’s étterme 

Az Askmen.com nevű férfi internetes magazin megválasztotta a világ 10 legszebb McDonald's éttermét. A havi 7 millió látogatót vonzó amerikai portál szerint a Nyugati téri McDonald's a második legszebb a világon.