Étkezni egy igazán jó minőségű budapesti étteremben általában drága, kivéve a budapesti Étterem Hét ideje alatt. A tavaly résztvevő 31 étteremhez idén 20 további fővárosi étterem csatlakozott, köztük olyan éttermek, mint az Aranyszarvas bisztró, a Bambuszliget japán étterem, Gepárd és Űrhajó Bolyki borbisztró és a Pavillon de Paris francia étterem. A tavalyi program keretében megvalósult magas résztvevői szám jelzi, hogy a budapesti lakosság körében fennáll az igény TOP éttermekben történő étkezésre elérhető áron. A Budapest Marriott Hotel Peppers Mediterranean Grill étterme látván a magas foglalási számokat, utólag csatlakozott a rendezvényhez 2011-ben, idén pedig az étterem adott helyszínt a programindító sajtótájékoztatónak. „Fő célunk, hogy hosszú távon a minőségi vendéglátást helyezzük előtérbe Magyarországon, és sokaknak megadjuk a gasztronómiai élmény örömét – nyilatkozott a célkitűzésekről Kiss Zoltán, a DiningCity.com budapesti munkatársa.”
Az Étterem Hét programban résztvevő éttermek:
220 éves pinceétterem; Abszint étterem; Aranyszarvas bisztró; ARAZ étterem; Bambuszliget japán étterem; Bohémia bisztró; Café Dorottya; Carne di hall; Centrál Kávéház; Chess étterem; Chelsea étterem; Citadella Panoráma étterem; Clock café & étterem; Fuji japán étterem; Gellért söröző; Gepárd és Űrhajó Bolyki Borbisztró; Haxen Király étterem; Hunyadi étterem; Jardinette étterem; Kaeng Som Tom Yum Thai Étterem; Kaltenberg sörház és étterem; Karma Café; Kárpátia étterem & söröző; Kéhli étterem; Kheiron étterem; Kisbuda Gyöngye Halétterem; Krízia olasz étterem; Lajos Király étterem; Manna Lounge&Étterem; Mezcal Mexikói étterem; Millenium da Pippo étterem; Náncsi néni vendéglője; Olive’s étterem (Radisson Blu Béke Hotel); Pavillon de Paris; Peppers! Mediterranean grill (Marriott Hotel); Premium café és étterem; Princessin (Residence Baron Hotel); Puskás Pancho Sport Pub; Remiz kávéház és söröző; Riso Ristorante & Terrace; Robinson étterem; Rozmaring kertvendéglő; Ruben étterem; Symbol Italian Fusion Restaurant; Spirit étterem; Vak Varjú étterem (Pest); Vak varjú étterem (Buda); Zazu Cafe; Zorbas Taverna; Zsindelyes Étterem és Pálinkaház
Az Étterem Hét ötlete eredetileg New York-ból származik, ahol a program olyannyira sikeres, hogy évente többször is megrendezésre kerül. A holland Étterem Hét népszerűsége után a DiningCity.com Belgiumban is bevezette a programot, utána pedig Bécs, Shanghai, Szingapúr, Róma és Budapest következett.