Facebook hozzászólás
104

Ezek a legjobb tavaszi reggelik!

A tavaszban talán azt szeretjük a legjobban, hogy a hosszú, borongós tél után minden újjáéled. A zöldülő tájnál és a színes virágoknál már csak attól lesz jobb kedvünk, hogy végre friss, szezonális zöldségek kerülnek az asztalra. Ezek a legjobb tavaszi reggelik, amiket mindenkinek ki kell próbálni!

Spenótos quiche

A quiche egy tradicionális francia sós pite, ami valójában ebédként és vacsoraként is kiválóan megállja a helyét, azonban mióta megjelentek a reggelizők Budapesten, leginkább brunch fogásként ismerjük. Amilyen egyszerű az alap, olyan sokféle lehetőség van a recept továbbgondolására, így évszaknak megfelelően készíthetünk különböző szezonális változatokat.

A spenót a tavasz hírnöke a konyhakertben, hiszen jó hidegtűrő lévén akár már február végén, március elején is szedhetjük. A boltokban persze egész évben lehet kapni bébispenótot, de ha igazi, szezonális zöldséget szeretnénk fogyasztani, ilyenkor érdemes kísérletezni vele. A quiche klasszikus tejszínes-tojásos töltelékéhez adva egy ízletes tavaszi reggelit kapunk.

Egg benedict spárgával

Az egg benedict egy klasszikus reggeli étel, amit Budapest brunch helyein általában megtalálunk. Persze keressük is nagyon, ugyanis ezt az angol muffinnal tálalt, hollandi mártással nyakonöntött buggyantott tojást nem kezdő konyhatündéreknek találták ki. Persze otthon is elkészíthetjük, de előtte azért érdemes elolvasni néhány receptet.

A spárgát – legyen az bármennyire is megosztó alapanyag – csak az nem szereti, aki még nem kóstolta jól elkészítve. Ez a tetőtől talpig tavaszi zöldség akkor tökéletes, ha ress, amit csak akkor tudunk elérni, ha csupán 2-3 percre tesszük forrásban lévő, sós vízbe. Benedict tojással pedig egyszerűen mennyei!

Húsvéti brunch

Az ünnepi étkezések mindig különlegesek, de egyik sem fogható a húsvéti reggelihez. Ez a különleges alkalom lehetővé teszi, hogy egyszerre élvezzük a brunch és a tavasz adta örömöket. A húsvéti sonka, a tojás, a friss zöldségek, a fonott kalács és a sok egyéb finomság mind azt igazolják, hogy megérte várni a tavaszt!

A legjobb reggelizőhely menük szezonálisan változnak és igazodnak az aktuális ünnepekhez is. Épp ezért a népszerű brunch helyek Budapest környékén karácsonyra és húsvétra is készülnek finomságokkal.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!