Loftkonyha egy társasházban
A fiatal pár otthonának loft jellege ihlette a lakberendezőt, hogy extravagáns módon bánjon a terekkel. Az eredetileg két kis lakás összenyitásával született otthon földszintjét a bejárati ajtó osztja ketté: jobbra a nappali, balra a konyha és étkező található.
Olyan háztartás akad, ahol nem jellemző a mindennapos főzés, ám az már ritkább, hogy a tulajdonosok erre fel is hívják a lakberendező figyelmét a konyha tervezésekor. A rohanó, "menedzseréletet" élő, még gyermektelen fiatalok ugyanis korán mennek, későn jönnek, napközben pedig a munkahelyükön étkeznek. Főzésre csak hétvégenként és baráti összejövetelek alkalmával kerül sor. Miután a lakás gyakran válik társasági együttlétek helyszínévé, a nagyvonalú konyha-étkező terét is ehhez az igényhez passzították.
[galeria azonosito=”old_47″ nyitokep=”” kepalairas=””]
Kattintson a galériáért!
Sem sokégős főzőlapra, sem spájzra nem volt szükség. Bőséges tárolóhelyre viszont igen, leginkább azért, hogy a konyhában könnyedén rendet lehessen tenni.
Ez némileg ellentmondott a lakberendező elképzelésének, az ő célja ugyanis az volt, hogy a tetőtéri lakás loftszerű hangulatát erősítse. Miután a loft jelleg maximális tágasságot követel, a teret szűkítő felsőszekrények nem jöhettek szóba. Az alsó részbe épített, speciális tárolóelemek viszont kiváltják a látvány kedvéért elhagyott szemmagasság feletti szekrényeket.
A bútor lezárása a hűtőszekrény számára készíttetett fülke, amelyet az asztalos az olasz Aran konyhabútor frontjaival azonos színűre pácolt. Napjaink szobaszerű, elegáns konyháinál általában felmerül a kérdés, hogy hogyan lehet integrálni a frizsidert. A beépíthető hűtők esetében a válasz egyértelmű, ám ebben az esetben a tulajdonosok nem akarták lecserélni meglévő Samsung készüléküket, így a lakberendező egy ötletes megoldással a bútorhoz csatolta a hűtő helyét.
Egy konyha használhatósága függ a kialakítás ergonómiájától és a beépített eszközöktől. Miután itt a mindennapi, rutinszerű főzés nem jött szóba, inkább a gyors melegítéshez és a társasági összejövetelekkor kedvelt különleges fogások elkészítéséhez választották a gépeket.
A "hagyományos" főzőlapot két dominóelem helyettesíti, az Ariston kétégős kerámialapja, valamint a grillrács, amelyen a kerti grillpartikon megszokottakhoz hasonló ételek készíthetők. A sütő pedig – szintén az Ariston felsőkategóriás terméke – az ételek típusa szerint programozható, hogy még a gyakorlatlan háziasszonynak se okozzon gondot egy-egy fogás elkészítése.
Hozzászólás zárolva.