Brownie recept a csoki világnapjára
Mi mást is ajánlhatnánk a csokoládé világnapján, mint egy klasszikus, igazán csoki imádóknak való amerikai típusú süteményt, a brownie-t. Nyári melegben különösen vanília fagylalttal ajánlott fogyasztani!
Hozzávalók:
10 deka csokoládé,
10 deka durvára vágott dió,
10 deka vaj,
12 deka porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
6 tojás,
2 evőkanál kakaópor,
10 deka liszt
A bevonathoz:
20 deka csokoládébevonó,
3 evőkanál csokoládéreszelék.
Elkészítése:
a vajat keverjük habosra, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját, majd dolgozzuk krémszerű masszává. Ezután dolgozzuk bele a közben vízgőz felett felolvasztott csokoládét és az aprított diót. A kakaóport keverjük össze a liszttel, és adjuk a krémhez. Végül a keményre felvert tojásfehérjéket is keverjük a masszához. Az egészet tegyük sütőlemezre, majd egyengessük el, és mintegy 45 percig süssük közepes lángon. A kész süteménylapot kenjük be a megolvasztott csokoládébevonóval, majd hintsük meg csokoládéreszelékkel. Vágjuk fel 4 centis kockákra, csomagoljuk fóliába, így sokáig eltartható.
Hozzászólás zárolva.