Facebook hozzászólás
306

Tökropogós

Eredetileg azért kezdtem készíteni, mert fillérekből élő egyetemista koromban bosszantott, hogy kidobom a tök közel harmadát. De annyira megszerettem, hogy ma is gyakran készítem. Ha tököt veszek, akkor a kikapart belső részből általában vacsi lesz.

Hozzávalók:

egy tök bele (magostul)

egy tojás

3 vagy 4 kanál zsemlemorzsa

2 gerezd fokhagyma

a sütéshez olaj

 

A főzeléknek szánt tökből kikapart belső részt apróra vágjuk vagy durvára daráljuk. Nem szabad túl finomra (turmiix tilos!) mert akkor folyós lesz a tészta és nem lehet majd jól formázni és sütni. A durvára vágott belső részt elkeverjük egy tojással, ízesítjük sóval és a lereszelt fokhagymával. Annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy a tócsnihoz hasonló állagú tésztát kapjunk. Ugyanúgy is sütjük, ahogyan azt, kevés olajra egy kanálnyi masszát szedünk, majd kicsit meglapítjuk. Sütés közben forgatjuk, papírtörlőre szedjük.

Ízesíthető kaporral vagy zsemlemorzsa helyett készíthető liszttel is. Tejföllel remek vega fogás, de köretnek is fogyasztható.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!