Liszt nélküli, „markos” sütemény
Ezt a süteményt azok biztosan szeretik majd, akik imádnak mindenféle magot és aszalt gyümölcsöt. No és azok is, akiknél éppen kiürült a lisztesdoboz, és valami különleges édességre vágynak. Előnye, hogy nem kell hozzá mérőeszközt használni – így elmosogatni sem –, mert kéznél van a markunk.
2 marék dió
2 marék mogyoró (nem sós)
1 marék mandula
1 marék aszalt barack
1 marék aszalt szilva
1 marék mazsola
1 citrom
6 db tojás
1 csomag sütőpor vagy 1 evőkanál
szódabikarbóna
6 kanál cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer
2–4 kiskanál fahéj
Elkészítése
Daráld meg a diót, a mandulát és a mogyorót, aprítsd fel az aszalt barackot és a szilvát, és keverd ezekhez a mazsolát. A gyümölcskeverékre reszeld rá az egész citrom héját, jól szórd meg fahéjjal, majd keverd jól össze az eddigieket.
A hat tojássárgájához tedd hozzá a cukrot vagy az édesítőszert, a szódabikarbónát (vagy a sütőport), a citrom levét, és jól keverd el.
Egy másik edényben verd fel jó kemény habbá a tojásfehérjéket, és add a tojássárgák masszájához és a magkeverékhez felváltva, majd az egészet keverd össze.
Egy közepes méretű tepsibe tegyél sütőpapírt (nem kell kivajazni), és öntsd a keveréket a tepsibe. 180–200 fokon 35 percig sütheted.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.