Facebook hozzászólás
271

Liszt nélküli, „markos” sütemény

Ezt a süteményt azok biztosan szeretik majd, akik imádnak mindenféle magot és aszalt gyümölcsöt. No és azok is, akiknél éppen kiürült a lisztesdoboz, és valami különleges édességre vágynak. Előnye, hogy nem kell hozzá mérőeszközt  használni – így elmosogatni sem –, mert kéznél van a markunk.

Hozzávalók

2 marék dió
2 marék mogyoró (nem sós)
1 marék mandula
1 marék aszalt barack
1 marék aszalt szilva
1 marék mazsola
1 citrom
6 db tojás
1 csomag sütőpor vagy 1 evőkanál
szódabikarbóna
6 kanál cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer
2–4 kiskanál fahéj

Elkészítése

Daráld meg a diót, a mandulát és a mogyorót, aprítsd fel az aszalt barackot és a szilvát, és keverd ezekhez a mazsolát. A gyümölcskeverékre reszeld rá az egész citrom héját, jól szórd meg fahéjjal, majd keverd jól össze az eddigieket.

A hat tojássárgájához tedd hozzá a cukrot vagy az édesítőszert, a szódabikarbónát (vagy a sütőport), a citrom levét, és jól keverd el.

Egy másik edényben verd fel jó kemény habbá a tojásfehérjéket, és add a tojássárgák masszájához és a magkeverékhez  felváltva, majd az egészet keverd össze.

Egy közepes méretű tepsibe tegyél sütőpapírt (nem kell kivajazni), és öntsd a keveréket a tepsibe. 180–200 fokon 35 percig sütheted.

Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!