Diós darafelfújt kandírozott gyümölccsel – egyszerűen nagyszerű!
Vendégek jönnek? Bulizik a gyerek? Vagy csak a család éhezett rá egy kis édességre? Mi feldobtuk a tejbedarát egy kis dióval és kandírozott gyümölcsökkel. Olyannyira jól sikerült, hogy fel is fújta magát…
Hozzávalók
(8-10) személyre
1 liter tej
10 deka cukor
15 deka búzadara
10 deka dió
10 deka őrölt mandula
25 deka sárgabarackdzsem
20 deka kandírozott gyümölcs
5 deka vaníliás ostya
egész mandula és kandírozott
cseresznye a díszítéshez
Elkészítése
A tejet felfőzzük a cukorral. Állandó kevergetés közben hozzáadjuk a darát, és gyenge tűzön csomómentesre és sűrűre főzzük. A diót finomra vágjuk, és az őrölt mandulával együtt a darához adjuk. A dzsemet 2 evőkanál vízzel felforraljuk, és szitán áttörjük. A kandírozott gyümölcsöt, a cseresznye kivételével, belevegyítjük a dzsembe.
A tejbedarát és a gyümölcsöt egy 1,5 literes, kikent tűzálló tálba egymásra rétegezzük, hogy legfelülre a dara kerüljön.
Az ostyát szétmorzsoljuk, és a felfújt tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben körülbelül 175 fokon 30 percig sütjük. Akkor van kész, amikor a teteje aranysárgára pirult.
A felfújtat kandírozott cseresznyével és egész mandulaszemekkel díszítjük.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.