Gombás pite rummal bolondítva
A pite szó hallatán leggyakrabban édes sütemény jut eszünkbe. Most azonban állítsuk át az ízlelőbimbókat a sós programra! Egy nagyon egyszerű, gombás piteváltozatot ajánlunk, megbolondítva egy kis rummal. Szabadon és bolondosan tovább variálható!
Hozzávalók
A tésztához:
50 deka liszt
20 deka margarin
2 tojás
1 evőkanál rum
kevés tejföl
A töltelékhez:
40 deka gomba
1 deci tejföl
3 deka vaj
1 csokor finomra vágott petrezselyem
csipet só és bors
Elkészítése
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a tojások sárgájával, a rummal és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kidolgozzuk, és két cipóra osztjuk. Az egyikkel – szétnyomkodva – kibélelünk egy közepes nagyságú tepsit.
Az apróra vágott gombát megmossuk, majd a vajon puhára pároljuk, amíg a leve el nem párolog. Meghintjük petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Miután félig kihűlt, belekeverjük a tejfölt, majd a masszát egyenletesen elosztjuk a tepsiben várakozó tésztalapon, és másik kinyújtott cipóval befedjük a tölteléket. A tésztát villával megszurkáljuk, és lekenjük tojásfehérjével. Közepes lángon megsütjük, és még melegen felszeleteljük.
Tipp: A gomba felét helyettesíthetjük darált főtt, füstölt hússal. Esetleg salátát is készíthetünk mellé.
További ínycsiklandó receptek itt!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Hozzászólás zárolva.