Húsvéti bárányleves
Nem kell nagyon bonyolult recept ahhoz, hogy megfelelően ünnepi legyen. Kezdjünk ezzel a levessel, amit elkészíteni sem nehéz, és a végeredmény sem túl súlyos, így az egészségünknek sem árt.
Hozzávalók
● 25 deka bárányborda
● 30 deka burgonya
● 1,5 deci 12%-os tejföl
● 1 közepes szál póréhagyma
● 1 evőkanál olaj
● 1 citrom
● kapor, koriander, petrezselyem
● őrölt fehér bors, kevés só
Elkészítése
Olajon átfuttatjuk a felesleges zsiradéktól megtisztított feldarabolt bárányhúst a karikára vágott póréhagymával együtt. Hozzáadjuk az ugyancsak karikára vágott burgonyát, fűszerezzük, és vízzel felöntve puhára főzzük. Tejföllel és citromlével tálaljuk.
(Forrás: OÉTI)
● Ízletesebb lesz a leves, ha húsleves alapot használunk (de ne túl karakteres ízűt), egyéb zöldségekkel (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller) pedig tartalmasabbá tehetjük. A kaporral óvatosan bánjunk karakteres íze miatt.
● Levesfőzéshez többféle lábos és fazék közül válogathatsz
az Életforma Shopban!
● További remek Életforma-receptek itt!
Hozzászólás zárolva.