Facebook hozzászólás
1 158

2 húsvéti tojásos finomság, amit érdemes elkészítened idén

Húsvétkor ízletes tojás-különlegességekkel várhatjuk a vendégeket

A gasztro-fantáziánknak ne szabjunk határokat, íme néhány inspiráló húsvéti receptötlet, amiben a főszerepet természetes a tojás kapja.

Húsvétkor az átlagosnál is több tojást fogyasztunk. Ezidőtájt általában a leghagyományosabb módon fogyasztjuk az ebből a csodálatos alapanyagból készült ételeket. Azonban a főtt tojásnál és a rántottánál, amelyek persze mindannyiunk kedvencei, húsvét táján is sokkal többet tartogat a tojás.

A legújabb tojástermékek, amelyek egyre több üzletlánc polcain is megtalálhatóak a tejtermék-analóg ToTu termékek, melyek különböző változataival kiválóan helyettesíthetjük, ezáltal tejmentessé tehetjük a „túrós”, „tejfölös”, „sajtkrémes” ételeinket. Ezek az élelmiszerek 100%-ban tojásfehérjét tartalmaznak. Így a tejtermékek helyettesítése mellett húsvét tájékán kiváló gasztronómiai felfedező túrára is csalogatják a főzni, sütni szeretőket. Kiváló alapjai lehetnek egy extrán tojásos, ugyanakkor fitt és fehérjedús tortakrémnek vagy mártásnak

– mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.

Húsvéti finomság (Foto: ToTu)

Kolbászos savanyú káposzta ToTu extrán krémessel 2 főre:

Hozzávalók:

  • 30 dkg fehér édesburgonya
  • 2 tojás
  • 25 dkg kolbász
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 25 dkg savanyú káposzta

a tálaláshoz:

  • ToTu extrán krémes
  • citromlé
  • törött bors

 

Elkészítés:

A kockára vágott édesburgonyát sós vízben megfőzzük. A tojásokat külön, szintén megfőzzük. A felkarikázott kolbászt és a kisebb darabokra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az átöblített káposztát. Puhára pároljuk. Hozzáforgatjuk a megfőtt édesburgonyát. Ha szükséges adunk még hozzá sót. Egy-két percig pirítjuk. Tálaláskor citromlével, sóval, borssal ízesített ToTu extrán krémest és főtt tojást adunk mellé.

Málnás, kávés torta (Foto: ToTu)

Málnás ToTu torta ToTu kávéitallal:

Hozzávalók:

az alaphoz:

  • 6 dkg bármilyen a diétába illeszthető keksz vagy szárított piskóta
  • 1 teáskanál holland kakaó
  • 3 dkg folyékony kókuszolaj

a fehér réteghez:

  • 30 dkg ToTu rögös
  • 5 dkg eritrit
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 4 lapzselatin (vagy 7 gramm por)
  • 1,5 dl víz

a tetejére:

  • 15 dkg málnapüré
  • 2 dkg eritrit
  • 4 gramm zselatin

a habos kávéhoz:

  • ToTu kávéital

Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd az oldalán wax fóliával vagy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaforma aljába simítjuk. A hűtőbe tesszük, amíg a fehér réteget elkészítjük, amihez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, majd visszatesszük a hűtőbe. A tetejéhez a hozzávalókat forrásig melegítjük. Langyosra hűtjük, majd a tortára öntjük. Teljes dermedésig visszatesszük a hűtőbe. A habos kávéhoz a ToTu kávéital egy részét poharakba töltjük, a másik részét tejhabosítóval kihabosítjuk, majd a kávéitalra töltjük.

Ezt is olvasd el:

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!