Facebook hozzászólás
687

3 különleges tea recept a hideg téli estékre

Egy teakészítővel kényelmesen és egyszerűen valósíthatjuk meg elképzeléseinket.

A téli időszak kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy kipróbáljuk a slow living életformát. Az egész éves hajtás kipihenése általában nem megy egyik pillanatról a másikra. Az ünnepek, és a szokásosnál hosszabb iskolai téli szünet azonban tálcán kínálja fel a „lelassulást”. Ez az időszak a teázással tehető még teljesebbé, éppen ezért a Sage összegyűjtött néhány tea recept, hogy a karosszékből lehessen végig kóstolni a világot!

Sokkal könnyebb emlékezni egy ország, egy város, vagy egy kultúrára, ha valamilyen jellegzetes ízt, vagy hangulatot társíthatunk hozzá. A teacserje szárított leveleiből készült főzetet a világon sokféleképpen készítik. A különféle nemzetek idővel kialakították a saját teakultúrájukat, egyedi és semmi mással nem összetéveszthető ízvilággal. Következzen néhány jellegzetes tea recept, amit te is elkészíthetsz otthon.

Török alma tea

Török almatea

A török almatea a világ egyik legegyszerűbb teájának tekinthető. „Elkészítéséhez először is forraljunk fel legalább fél liter vizet, majd áztassuk be tetszőleges mennyiségű hibiszkusz és csipkebogyó teakeveréket. Ehhez adjunk hozzá szárított és aprított almaszirmokat is” – hangsúlyozta Simon László, az ausztrál konyhai gépeket gyártó Sage termékmenedzsere. Hozzátette: ha valaki még almásabban szereti, akkor egy deci szűrt almalevet is hozzáönthet a forró török almateához. Mivel ebben a teában nincs tein, ezért nem élénkít, viszont kellemes, gyümölcsös karakterével kellemes atmoszférát teremt a hideg téli estéken.

Kubai tea

Kubai tea

A kubai tea „lélekmelegítő” hatása télen érvényesül igazán. Illata és aromája semmihez sem hasonlítható, emellett kiváló szomjoltó hatással is bír. Elkészítéséhez először is fel kell forralni 2-4 dl vizet. Ezt követően javasolt átönteni egy teáskannába a vizet, majd beletenni nagyjából egy teáskanálnyi fekete tea keveréket. A szárított tealevél daraboknak legalább 5-10 percre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően kioldódjanak belőlük a szükséges antioxidánsok. „Ezután adjunk hozzá 0,5 dl rumot, illetve ízlés szerint akár egy-két citromkarikát is. A végeredmény egy erős illatú, pikáns tea, amelyhez akár egy-két teasüteményt is lehet fogyasztani” – hívta fel a figyelmet Simon László, a Sage termékmenedzsere.

tea recept
A marokkói tea recept igazi különlegesség

Marokkói mentatea

Ennek a teának az elkészítéséhez kínai Gunpowder zöld teafű keverékre, valamint friss mentalevelekre lesz szükség. Elkészítéséhez először is fel kell forralni a tetszőleges mennyiségű vizet (4-6 dl), majd egy teáskannába átöntve be kell áztatni a zöld teakeveréket. A főzetet legalább 5-10 percig javasolt állni hagyni, ez idő alatt pedig érdemes friss mentaleveket beáztatni, hogy minél karakteresebb legyen az íze. „A mentalevelek beáztatását akár többször is meg lehet ismételni, követve ezáltal az ősi marokkói hagyományt. Adott esetben ezek a mentalevelek a tea felszolgálásánál is jól jöhetnek kvázi díszítő elemként” – tette hozzá Simon László. Bár a marokkói tea ízesítéséhez eredetileg cukor tömböket használtak, amit idehaza kockacukorral helyettesíthetünk.

A különféle nemzetek teáinak elkészítéséhez tehát nincs másra szükség, csak egy kis fantáziára és egy vízforralóra. „A feketeöves tea fogyasztók számára azonban a Sage a Tea Maker készüléket ajánlja, amely beépített és automatikusan leereszkedő teaszűrővel van ellátva. Ez a teafőző ráadásul az adott teafajtákhoz szükséges hőfokra melegíti fel a vizet legyen szó zöld, fekete, vagy oolong teáról” – hangsúlyozta a Sage termékmenedzsere.

Ezt is olvasd el:

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!