Facebook hozzászólás
237

Barackos sárgadinnyelekvár pici pálinkával

Idén a korán beköszöntött nyári időjárás előbbre hozta a befőzőszezont is. Mi most egy magyarosan, pálinkával megbolondított pikáns lekvárt ajánlunk, érdemes megpróbálni először kisebb mennyiségben, és ha ízlik, akkor mehet nagyban is a befőzés!

Kép: sxc

Hozzávalók
(4 darab 3 decis üveghez)
1 kiló érett sárgabarack
60 deka érett sárgadinnye
60 deka cukor
1 citrom leve
egy kis rúd fahéj
fél deci jó minőségű barackpálinka

Elkészítése
A héjától, magjától megtisztított, negyedekbe szelt sárgabarackokat összekeverjük az apró darabokra vágott dinnyehússal, a cukorral és a citrom levével. Lábosba vagy fazékba tesszük a fahéjjal együtt, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Néhány percnyi főzés után lehúzzuk a tűzről, a fahéjrudat kidobjuk, majd hozzákeverjük a barackpálinkát. Forrón üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk, és hosszan száraz melegen tartjuk (dunsztoljuk), amíg ki nem hűl.

Életforma-tippek


A befőzés egyik kulcskérdése, hogy milyen edényben tegyük fel a cukros gyümölcsöt. Most egy jól bevált, hagyományos zománcozott fazekat ajánlunk, ami a mai napig megállja a helyét. Ráadásul ez kerámiafüles darab nagyon helyes is, és mindössze 3990 forintba kerül. Persze figyelni kell, meg kavargatni, hogy oda ne kapjon a lekvár!

Az Életforma Shopban ezenkívül még sokféle fazekat – acéledényeket, sőt -szetteket és kerámiabevonatosakat – is találhatsz!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!