Zelleres tofusaláta
A japán konyha most épp nagyon divatos, nagyon egészséges és nem utolsósorban nagyon-nagyon finom! Ez itt egy egyszerű, de különleges ízű recept.
Hozzávalók
● 45 deka tofu
● 1 kiskanál apróra vágott hagyma
● 10 deka reszelt zeller
● 2 evőkanál olaj
● 1,5 teáskanál szójaszósz
● 1 teáskanál finomra vágott kapor
● 2 evőkanál pirított szezámmag
● őrölt fehér bors
Az öntethez ízlés szerint:
● víz
● citromlé
● pici ecet
● mustár
● méz
Elkészítése
Az összetört tofut óvatosan elkeverjük a hozzávalókkal, majd leöntjük a salátaöntettel.
● A saláta nagy divat, de persze nem azért szeretjük. A vegyes zöld salátákhoz ma már mindig ott van az asztalon az olívával és a bor- vagy balzsamecettel töltött üvegcse vagy készlet. Ugyanígy a keleti salátákhoz is érdemes ilyen szettet rendszeresíteni szójaszósznak vagy teriyakinak, hiszen lehet, hogy valaki még szívesen utánaízesítene.
Miért is ne lehetne „olajtartónak” vagy „ecettartónak” titulált darabokba keleti szószt kínálni? Mert azért ezek az asztalon bolti csomagolásban nem igazán néznek ki jól. Ezért ehhez most ajánlunk egy szettet – ez 3.590 forintba kerül –, de ugyanilyen jól mutat az asztalon, ha egyenként veszel a szószoknak való üvegcséket. Ezek darabja 390 forint.
Persze ugyanerre a célra az Életforma Shopban még nagyon sokféle kannát, üveget, szettet találhatsz!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.