Lekváros-pudingos rizstorta – finom csokimázzal
Ha már unod a hagyományos piskóta alapú vajas krémes tortákat, akkor ez a különlegesség neked való. Aki szereti a tejberizst, a rizskochot és azok egyéb változatait, annak ez a torta felejthetetlen élmény lesz. Nem feltétlenül szülinapra ajánljuk!
Hozzávalók
● 25 deka rizs
● 1 liter tej
● 1,5 deci víz
● 10 deka cukor
● kis darab vanília
● 4 tojás
● 2 evőkanál liszt
● 2 evőkanál olvasztott vaj
Krémhez
● 1 vaníliás pudingpor
● 3 deci tej
● 8 deka vaj
● 1 tojássárgája
● 1 csomag mazsola
● 1 csapott evőkanál cukor
● barackíz
A csokimázhoz
● 1 tortabevonó vagy 2 evőkanál kakaó
● 2 evőkanál porcukor
● 2 evőkanál víz
● 3 deka vaj
Elkészítése
A rizst a tejjel, vízzel, cukorral és a vaníliával megfőzzük (úgy, mint ahogyan a tejberizst szoktuk). Ha kész, kivesszük belőle a vaníliát, és hagyjuk hűlni. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, a sárgákat összekeverjük az olvasztott vajjal, a fehérjéket habbá verjük, majd a liszttel együtt mindet a kihűlt rizshez keverjük.
Amíg a rizs fő, majd hűl, a mazsolát leforrázzuk, és leszűrjük. A pudingot a szokásos módon a tejjel sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a vajjal összekevert tojássárgáját, és hagyjuk kihűlni.
A rizses masszát kivajazott, morzsával meghintett tortaformába öntjük, és közepes tűznél aranysárgára sütjük. Amikor kész,, a tortaformából kivéve vízszintesen kettévágjuk. Az alsó részét megkenjük a lekvárral, erre rásimítjuk a krémet, és megszórjuk mazsolával, ezt lefedjük a tortalap másik felével, majd az egészet a hozzávalókból összefőzött csokimázzal bevonjuk.
● Ez a recept jó hosszú, de sebaj, mert az elkészítése nem az, és nem is bonyolult.
Mindenesetre egy jó kis tortaformán kívül igen praktikus, ha van egy tortavágód, amivel a vízszintesen kettévághatod a kész tortát, hogy megtöltsd a finom lekvárral és pudinggal. Úgyhogy ajánlunk egy ilyen tortaszeletelőt, az ára 690 forint.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.