Facebook hozzászólás
1 153

Kéksajtos rizottó

A rizottó szerintünk a világ egyik legjobb étele. Ennél a változatnál a kevés, de jó minőségű alapanyag határozza meg az ízeket.

Kép: flickr

Hozzávalók
● 30 deka rizottó rizs
● 8-10 deka kék penészes sajt
● 1 fej fehér hagyma
● 8 deka 55%-os margarin
● 1 deci száraz fehérbor
● 1,5 liter alaplé (leszűrt húsleves)
● 6 deka frissen reszelt parmezán
● só és frissen őrölt bors

Elkészítése
A hagymát apróra vágjuk, és a margarin felén üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, sóval, borssal ízesítjük, majd egy deci száraz fehérborral felöntjük. Amikor a bor elpárolgott, fokozatosan hozzáadagoljuk a húsleves-alaplét. Mindig csak annyi öntsünk hozzá, hogy a rizst ellepje.
Amikor a rizs megpuhult, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a margarin másik felét, és belemorzsoljuk a kéksajtot. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal.

Életforma-tippek

A rizottó lelke, hogy jól készítsük el, puha, de jó tartású  és ízes legyen, ám elengedhetetlen, hogy igazi finom sajt is kerüljön rá, meg persze mellé. Így most a sajtokra koncentrálunk!

Először is ajánlunk egy inox sajtreszelőt, remek, hogy nagyobb adagot is el lehet készíteni vele. És hogy a már lereszelt sajt frissen maradjon, egy szép sajttartót is érdemes az asztalra tenni.

Ráadásul a sajtreszelő és a sajttartó is nagyon jó ajándék lehet, az Életforma Shopban pedig még más jó ötletet is találhatsz!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!