Fehér csokis kókuszos keksz
Az amerikaiak „cookie”-ja abban különbözik jelentősen a mi hagyományos kekszeinktől, hogy ideális esetben a közepe nem ropogós, hanem finoman nyúlós.
Hozzávalók:
20 dkg vaj
5 dkg méz
1 tojás
18 dkg liszt (a legjobb, ha a fele teljes kiőrlésű a fele pedig sima)
só
12 dkg kókuszreszelék
15 dkg fehér csoki
Elkészítése:
A puha vajat – ha van akkor robotgéppel, ha az nincs, akkor kézzel és kitartással – habosra keverjük, hozzáadjuk a mézet, a tojást és tovább keverjük. Belekeverjük a kétféle lisztet, egy csipet sót, a kókuszreszeléket és végül az apróra tördelt fehér csokit. A masszából kis golyókat gyúrunk, majd a tenyerünkkel kissé ellapítjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket egymástól tisztes távolságra és 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha szép aranybarna lett. Forrón még puhák, ezért hagyjuk a tepsiben kihűlni a kekszeket!
Hozzászólás zárolva.