Téli gyümölcstorta – cukor nélkül
A gyümölcstortáról azoknak se kell lemondaniuk, akik a cukrot mellőzni kénytelenek, vagy éppen diétázni szeretnének. A jól megszokott változatból csak ki kell cserélni pár összetevőt és máris élvezhető. Készítsd el a saját piskótádat!
Hozzávalók
Piskóta:
- 6 tojás
- 10 evőkanál xillit
- 6 evőkanál szénhidrátcsökkentett liszt
- 6 evőkanál víz
- fél csomag sütőpor
- 1-2 evőkanál kakaó
Krém:
- 1 vaníliás pudingpor
- fél liter tej
- édesítőszer
- gyümölcs (banán, narancs, kiwi, vagy befőttek)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét 6 evőkanál vízzel és 10 evőkanál xillittel – vagy más egyéb édesítővel – habosra verjük. Ehhez tesszük a simára kevert 6 tojás sárgáját. Beletesszük a szénhidrát csökkentett – sütőporral elkevert – lisztet, majd kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) kapcsos tortaformában megsütjük. A lisztkeverékhez lehet tenni 1-2 evőkanál kakaóport is (a lisztmennyiségből levonva), ha kakaós piskótát szeretnénk.
A fél liter tejből, egy csomag pudingból és édesítőből hagyományos módon krémet készítünk. A megsült és kihűlt piskóta tetejére rásimítjuk, és a téli időszakban fellelhető, tetszés szerinti gyümölccsel borítjuk, majd édesített, cukormentes tejszínhabbal, vagy gyümölcszselével fejezzük be a tortát.(forrás:dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)
További finomságokért keresd az életforma receptjeit!
Hozzászólás zárolva.