Facebook hozzászólás
2 000

Téli gyümölcstorta – cukor nélkül

A gyümölcstortáról azoknak se kell lemondaniuk, akik a cukrot mellőzni kénytelenek, vagy éppen diétázni szeretnének. A jól megszokott változatból csak ki kell cserélni pár összetevőt és máris élvezhető. Készítsd el a saját piskótádat!

Hozzávalók

Díszíthetjük befőttekkel is

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 10 evőkanál xillit
  • 6 evőkanál szénhidrátcsökkentett liszt
  • 6 evőkanál víz
  • fél csomag sütőpor
  • 1-2 evőkanál kakaó

Krém:

  • 1 vaníliás pudingpor
  • fél liter tej
  • édesítőszer
  • gyümölcs (banán, narancs, kiwi, vagy befőttek)

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét 6 evőkanál vízzel és 10 evőkanál xillittel – vagy más egyéb édesítővel – habosra verjük. Ehhez tesszük a simára kevert 6 tojás sárgáját. Beletesszük a szénhidrát csökkentett – sütőporral elkevert – lisztet, majd kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) kapcsos tortaformában megsütjük.  A lisztkeverékhez lehet tenni 1-2 evőkanál kakaóport is (a lisztmennyiségből levonva), ha kakaós piskótát szeretnénk.

A fél liter tejből, egy csomag pudingból és édesítőből hagyományos módon krémet készítünk. A megsült és kihűlt piskóta tetejére rásimítjuk, és  a téli időszakban fellelhető, tetszés szerinti gyümölccsel borítjuk, majd édesített, cukormentes tejszínhabbal, vagy gyümölcszselével fejezzük be a tortát.(forrás:dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)

További finomságokért keresd az életforma receptjeit!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!