Facebook hozzászólás
442

Kevert meggyes potyogtatós – a nagyi szakácskönyvéből

Ideje van a meggynek, hát itt az ideje egy 30 perces isteni fahéjillatú kevert süteménynek is. Elrontani sem lehet a nagyi szerint.

 

Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 18 dkg vaj vagy margarin,
  • 40 dkg liszt,
  • 25 dkg kristálycukor,
  • 4 tojás,
  • 1 csomag sütőpor,
  • fél liter kimagozott meggy,
  • 2 kiskanál fahéj,
  • a tepsi kikenéséhez zsír,
  • a tálaláshoz porcukor.

Elkészítés:
Habosra keverjük a margarint a tojások sárgájával meg a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük (nem kell megijedni, ha kicsit sűrűbb állagú), majd belepotyogtatjuk a kimagozott meggyszemeket, és meghintjük a fahéjjal.
Forró sütőbe toljuk, és közepes lángon kb.35-40 percig sütjük. Még langyosan kockára vágjuk és meghintjük porcukorral.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!