Meggyes párna – diétás házi lekvárral
A kelt tésztát most szezonális gyümölccsel töltöttük meg. Azoknak sem kell ma nélkülözniük ezt a remek sütit, akik fogyókúráznak vagy éppen diétáznak.
Hozzávalók:
- 50 dkg szénhidrát csökkentett liszt
- 20 dkg nyírfacukor vagy más édesítő
- 2,5 dkg élesztő és hozzá egy teáskanál fruktóz (édesítővel nem fut fel az élesztő)
- 10 dkg vaj vagy kókuszzsír
- 2 dl tej
- 1 db tojás + 1 tojásfehérje a kenéshez
- cukormentes meggylekvár – ( A meggyet édesítővel megfőztem, turmixoltam és pici dzsemfix 1:3-mal összekevertem, forró vízzel átöblített, tiszta üvegekbe töltöttem.
Elkészítés:
Egy nagy tálba beletesszük a lisztet, közepébe kisebb mélyedést csinálunk, majd az élesztőt belemorzsoljuk, langyos, fruktózos tejjel meglocsoljuk, majd letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.Ha megkelt, az összes többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk.
Nyújtódeszkára tesszük, letakarjuk és 1 órát hagyjuk megint pihenni. Átgyúrjuk, majd sodrófával kinyújtjuk.
Négyzetesre vágjuk, az egyik oldalát bevagdossuk, a másik oldalára lekvárt teszünk. Ráhajtjuk a bevagdosott oldalt, kicsit lenyomkodjuk a széleit.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük tojásfehérjével és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt légkeverésen megsütjük. (Forrás:dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)
Hozzászólás zárolva.