Kókusztejes gyümölcsleves – nem egynyári élvezet
Már nem csak a kókuszreszeléket ismerjük. Örömteli, hogy egyre többen és gyakrabban főzünk kókuszzsírral, kókusz tejporrral és kókusztejjel. Most ez utóbbiból készítettünk egy fantasztikus barackos levest.
Miért jótékony hatású a kókusztej?
Alacsony kalóriatartalma miatt a diétázók kedvence, mert energikusabbnak, fittebbnek érezhetjük magunkat tőle, kalóriatartalma pedig alacsony. A rendszeresen sportolóknak gazdag magnéziumtartalma az izomproblémák gyors enyhítésében segít, valamint magas foszfortartalma miatt a csontokat is erősíti.
Hozzávalók:
- 1 kg idény gyümölcs (most barackból a legfinomabb)
- 10 evőkanál kókusztejpor (pl.Vegabond)
- 1, 5 liter víz
- 3 evőkanál cukor vagy más édesítőszer
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- fahéj, kardamom, szegfűszeg
Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöt a cukorral vagy édesítővel feltesszük főni 1 liter vízben. Amikor egyet forr, belekeverjük a maradék vízben feloldott kókusztejport és a fűszereket. Az étkezési keményítőt elkeverjük pár kanál meleg levessel, és ezt is hozzáadjuk. Alaposan átkeverjük, egyet forralunk rajta és kész is. Jól behűtve is igen ízletes. (Forrás. biopont.hu)
Hozzászólás zárolva.