Sajtos zabtallér – egy diabetikus bulihoz
Ha a sok karácsonyi krémes édesség után valami sósra vágynál, akkor az alábbi gluténmentes, diabetikus finomságot ajánljuk! Megállja helyét a szilveszteri buliban is!
Hozzávalók:
- 25 dkg gluténmentes zabpehely
- 20 dkg sajt
- 2 tojás
- 3 evőkanál tejföl
- kevés fokhagyma
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A gluténmentes zabpehelyből 5dkg-ot darálj le, a többit egészben használjd fel. A sajtot nagy lyukú reszelőn reszeld le, add hozzá a többi alapanyagot, majd ízlés szerint fűszerezd kevés sóval, fokhagymával. A masszát néhány órára tedd a hűtőbe, majd formázz belőle golyókat, amiket egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin helyezz el. Egy kanál segítségével lapítsd el a golyókat, mert minél vékonyabbak lesznek, annál ropogósabbra sülnek. A tallérok 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készülnek el.
A szilveszteri lakomához hidegen-melegen is ajánljuk a baconos csirkemellet. A receptjét itt olvashatod!
Hozzászólás zárolva.