Facebook hozzászólás
539

Tejmentes mézes-gyömbéres keksz

Az új évre édes életet kínálunk! Vagy legalábbis mézeset… Ezért megsütöttük a mézes puszedli diétás, tejmentes változatát, amelynek a tejallergiás, vagy laktózintoleranciás étrendet követők fognak a legjobban örülni.

A kép illusztráció Kép: Pixabay

Hozzávalók

  • 10 dkg tönköly búzaliszt
  • 5 dkg kókuszzsír (ettől lesz tejmentes)
  • 5 dkg cukor
  • 3 evőkanál méz
  • 1 kiskanál gyömbér
  • 1 kiskanál fahéj
  •  késhegynyi szegfűszeg
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés

A lisztet morzsold el úgy a kókuszzsírral, mintha vajjal dolgoznál, majd add hozzá a mézet, a cukrot, a fűszereket és a sütőport. Határozott mozdulatokkal gyorsan gyúrd össze és fél órára, fóliával lefedve tedd a hűtőbe a tésztát. Utána óvatosan nyújtsd ki, és szaggass belőle tetszőleges formákat. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd készre!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!