Spenótos-gombás fasírt puliszka ágyon
Az szinte biztos, hogy a vegetáriánusok kedvence lesz ez a gombás-spenótos fasírt, akár puliszkával, akár más szokványos körettel esszük. De saláták mellé is remek nyári fogás, még diétázóknak is.
Hozzávalók:
40 deka héjában főtt krumpli
30 deka dinsztelt spenót
30 deka laskagomba
só, bors,
szerecsendió
oregáno
5 deka kukorica liszt
2 kanál olaj
20 deka kukorica dara
200 ml ketchup
15 deka póréhagyma,
Elkészítés:
Egy liter vizet felforralunk, beleteszünk fél kiskanál sót, 1 kanál olajat, a 20 deka kukorica darát és megfőzzük.
A laska gombát pici olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az áttört krumplit és a kukorica lisztet. Ízesítjük szerecsendióval, sóval, borssal és fasírtokat formálunk belőlük, majd forró olajban kisütjük. A póréhagymát vékony csíkokra szeleteljük, ráöntjük a ketchupot, és megszórjuk oregánóval. Tálaláskor a palentára (puliszkára) rakjuk a fasírtokat, és végezetül leöntjük a póréhagymás szósszal.
Készítettünk már pitét is gombából és spenótból! Emlékeztetőül itt a receptje!
Hozzászólás zárolva.