Marhaszeletek pikáns paradicsomszószban
Az egyik legkedvesebb családi receptemet osztom meg veletek. Ha időnként marhahúsra fáj a fogunk, és már nem a vadast vagy a pörköltet kívánjuk, akkor ezt a pikáns paradicsomfürdős marhaszeletet készítem el. Zöldségkörettel tálalva egyszerűen abbahagyhatatlan. Ünnepi alkalomra is jó választás.
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús (szeletekben)
- 1 pohár liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kanál vaj
- 250 ml paradicsomlé
- víz
- só, bors
A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. Mindkét oldalát meghempergetjük a lisztben, és forró vajban pirosra sütjük. Felöntjük a paradicsomlével, belenyomjuk a fokhagymát, hozzáteszünk egy kevés vizet, és kb egy órát főzzük lefedve. Párolt zöldségfélével tálaljuk.
Szeretnéd egy kis desszerttel is megkoronázni ezt a napot? Akkor a rengeteg sütés nélküli finomságunkból most ezt a négyemeletes kekszes-nápolyis csodát ajánljuk!
Hozzászólás zárolva.