Citromos, mákos keksz
Bizony ez is egy olyan kekszes-dobozba-vele típusú finomság, aminek a sütéséhez 12 perc kell, az összekeverése még annál is kevesebb, a legtöbb időt a hűtése veszi igénybe. Ám van egy remek hírem! Ez a tészta istenien fagyasztható, elég a rudakat betenni a mélyhűtőbe, és csak elő kell kapni belőle, ha szükség mutatkozik egy jó kekszre.
Hozzávalók:
150 ml kristálycukor
10 dkg vaj
1 tojás
1 evőkanál reszelt citromhéj (friss!)
350 ml liszt
1/2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál darálatlan mák
egy csipet só
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a tojást, és azzal is alaposan elkevertem. Egy tálban összekevertem a lisztet, sütőport, sót, mákot és citromhéjat, és lazán hozzáforgattam a vajas keverékhez.
Egy nagy gáztepsit kibéleltem sütőpapírral, és másfél centi átmérőjű gömböket formáltam a masszából, egymástól tisztes távolságra lerakosgattam őket, és 180 fokon 12 percig sütöttem őket.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.