Facebook hozzászólás
9 087

Francia fehérboros, fokhagymás csirke

Elegáns név, egyszerű, de finom étel – pont úgy, ahogy a francia konyhára jellemző. Nem mondom, hogy nincsenek bonyolult receptjeik, de a többség ilyen, könnyen elkészíthető, mégis szuper finom.

Francia fehérboros fokhagymás csirke, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

5 csirke felső comb filé (de nagyon jó lehet mellből is)
3 fej fokhagyma gerezdekre szedve
3 dl fehérbor
2 dl tejszín
1 evőkanál keményítő
kakukkfű
bors
olaj
Elkészítés:

A fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk, majd forrásban lévő vízben egy percig főzzük őket. Ha letelt az idő, leszűrjük, félretesszük a fokhagymákat. Egy akkora serpenyőben, amekkorába beleférnek a combok, olajat melegítünk, mindkét oldalukon megkapatjuk a combokat. (Én most bőr nélkülit használtam, tökéletes volt.) Ha már színe van a húsnak, vegyük ki egy tányérra a darabokat, a visszamaradt olajra öntsük rá a bort, nagy lángon forraljuk fel, majd dobjuk bele a fokhagyma gerezdeket, és pakoljuk vissza a húst. Szórjuk meg sóval, borssal, kakukkfűvel az egészet. Ekkor ráöntöttem a tejszínt, lefedtem a serpenyőt, és szépen halkan puhára pároltam a húst. Amikor már átment rajta az ellenőrzésképpen beleszúrt hústű, újra kiszedtem a húsokat a tányérra, egy evőkanál étkezési keményítőt elkevertem egy kis tejszínes pecsenyelével, majd besűrítettem a mártást. Visszaraktam bele a húsokat, megkóstoltam, adtam még hozzá egy kevés kakukkfüvet, és kész is volt az ebéd. Rizst ajánlok hozzá köretként.

Parmezános csirke paradicsommártásban
Olasz étel, előszeretettel készítik arrafelé, de én kóstoltam már Amerikában is, ott chicken parmesan a neve. Remekül ötvözi a klasszikus magyar rántott húst az olasz paradicsomos ételekkel, amelyeket a magyarok is nagyon kedvelnek. Elkészítése egyszerű, ha kipróbáljátok, biztosan bevonul a családi repertoárba.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!