Tejszínes fokhagyma leves
Egy finom, forró leves csodás tud lenni, ha az ember fázik. A fokhagyma pedig garantáltan felpezsdíti a vérünket, úgyhogy ne legyünk restek összedobni ezt a finomságot!
Hozzávalók 4-5 személyre:
5-8 dkg vaj
10 gerezd zúzott fokhagyma
3-4 evőkanál liszt
1 liter tej
fél liter víz
2 dl tejszín
2 erőleveskocka
csipetnyi őrölt szerecsendió
2 korty konyak vagy pálinka
pici fehér bors és majoranna
3-4 ujjnyi elmorzsolt kéksajt /rokfort vagy hasonló/ – ez kb. 10 dkg
Elkészítés:
Egy fazékban felolvasztom a vajat, beleteszem a lisztet, kevergetem gyönge tűzön, de nem pirítom. Belekerül a szétnyomott fokhagyma, tovább kevergetem, majd felöntöm a tejjel, a vízzel meg a tejszínnel. Vigyázok, ne legyen csomós. Minden más hozzávalót beleteszek, a fűszereket, konyakot, leveskockát, sajtot és forrás után még 15 percig hagyom csöndesen főni. Pirított barnakenyér darabkákkal, vagy reszelt sajtba nyomott, pirított kifli karikákkal tálalom.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.