Gluténmentes és vegán csöröge fánk
Reméljük, örülnek ennek a receptnek azok, akik kénytelenek gluténmentesen étkezni, vagy úgy döntöttek, hogy vegán életmódot folytatnak. A csöröge fánk fogyasztása éppen mostanság aktuális.
Hozzávalók kb. 15 darab csörögéhez
1/2 bögre rizsliszt
1 nagyon púpos evőkanál tápiókaliszt
1 mokkáskanál konjakliszt (nem vegánoknak 1 tojás)
1.5 dl növényi tejszín (körülbelül, ha tojást használunk kevesebb)
1 csipet só
1 mokkáskanál vanília (elhagyható)
1 mokkáskanál őrölt citromhéj (elhagyható)
2 evőkanál eritritol + a szóráshoz (más a Bulkshopban kapható cukorpótló is jó
2-3 evőkanál kókuszzsír / étolaj a sütéshez
Elkészítés:
1. A száraz hozzávalókat keverjük össze.
2. Lassan, kis adagonként adjunk hozzá növényi tejszínt, amíg jól formázható, de nem túl kemény tésztát kapunk.
3. A tésztát két sütőpapír réteg közé téve nyújtsuk ki vékonyra.
4. Derelyevágóval metéljük fel a kívánt méretűre és az egyes fánkocskák közepét metsszük be.
5. A kókuszzsírt melegítsük fel, egy kis darab tésztával győződjünk meg róla, hogy az olaj elég meleg és néhány fánkocskát süssünk ki egyszerre. Vigyázzunk rá, ne égjen meg.
6. Konyhai törlővel borított tányérra szedjük ki és felül is itassuk le róla a felesleges olajat.
7. Hagyjuk kicsit hűlni, csak utána szórjuk meg őrölt eritritollal / más cukorpótlóval.
Hozzászólás zárolva.