Facebook hozzászólás
238

Ettől lesz igazán boldog Liptai Claudia

A színésznő odavan a brassóiért, amelynek – elmondása szerint – legjobb változatát édesapja készítette. Liptai Claudia akkor igazán boldog, ha egy étel felidézi számára kedvenc gyerekkori fogása ízét.

Liptai Claudia sosem titkolta, hogy mennyire szereti a jó, minőségi ételeket. Férjével, Pataki Ádámmal pedig azt is kivesézték a legutóbbi ’ÉdesKettes’ – ben, hogy mely ételek gyerekkoruk kedvencei.

Számomra a nagymamám főztje az, ami felülmúlhatatlan. Fantasztikus tojáslevest készített, amiben egészben volt a tojás, mintha buggyantott tojás lenne, de mégis meg volt főve. A másik kedvencem a ’málnaöntés’ volt: babapiskótát rétegezett málnával és nyakon öntötte madártejjel

– nosztalgiázott Pataki Ádám, akinek felesége gyerekkora óta inkább a sós ízeket kedveli.

Nekem a brassói a nagy kedvenc, amit édesapám készített a legjobban. Apróra vágott krumplival, kérgesre sütött, de szaftos hússal, kovászos uborkával. A mai napig azt az ízt keresem, amilyen az ő főztje volt. Ezért is rendelek étteremben gyakran brassóit. Ha egy kicsit is hasonlít ahhoz, ahogy ő készítette, nagyon boldog tudok lenni

– árulta el Liptai Claudia, akinek édesanyja is remek ételekkel örvendeztette meg a családot. „Édesanyám nem tudott sokféle ételt készíteni, azokat viszont zseniálisan. A húslevese világbajnok volt, a lecsót a mai napig úgy készítem, ahogy ő. A rántott húsról – pláne a rántott combról, ami specialitása volt – nem is beszélve. Nagyon jó emlékeim fűződnek az ételekhez, ez nagyban meghatározta azt, hogy a mai napig szeretek enni”

– vallotta be a 95.8 Sláger FM-en Liptai Claudia. A beszélgetés a következő linken érhető el.

Ezt is olvasd el:



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!