Facebook hozzászólás
403

Bombaegyszerű grill receptek az augusztus végi kerti partikhoz

Varázsold az asztalra a legvadabb ízeket a nyárbúcsúztató grillpartikon.

Kerti partit szervezel, ahol a grill is előkerül majd? Nem is lehetne jobb időszakot találni rá, mint az augusztus végi esték valamelyikét. Ha nem tudod, mivel készülj, jó helyen jársz! Az alábbi pác ötletekkel biztos, hogy lepipálod a vendégeid legextrémebb nyaraláson szerzett gasztronómiai élményét is – ráadásul gyorsan és kényelmesen.

Mi jobb annál, ha együtt készítheted és fogyaszthatod el az ételt a családdal és a barátokkal? Ha mindezt a szabadban tehetitek meg! A közös étkezés növeli a köteléket a szeretteid között, az ízek pedig megfűszerezik az élményeket. Vágjatok bele együtt!

Egy grill partin jó választás a csirke és egy finom pác mellé

Tökéletes csirkemell fél óra alatt

Ha a csirkemell mellett döntesz, ügyelned kell arra, hogy a szárnyas hajlamos kiszáradni. Előnye viszont, hogy zsírszegény, és elég csak fél órát eltöltenie a pácban, hogy átjárja a húst a fűszer. A sörös páchoz 250 ml barna sörre, 2 evőkanál olajra, 1 gerezd fokhagymára, 1 teáskanál szárított oregánóra és frissen őrölt borsra lesz szükséged. Keverd össze a sört, az olajat, a megtisztított, finomra vágott fokhagymát és a szárított oregánót. Ízlés szerint borsozd meg a keveréket. Ez a pác mennyiség 1 kg húsra elegendő. 30 perc elteltével már mehetnek is a szárnyasok a grillre!

Ínyenc mézes-mustáros tarja

A tarjának a mustáros alapú pácok állnak jól – főleg, ha mézzel keverd őket – de az olyan zöldfűszeresekkel sem lősz mellé, mint a kakukkfű, a borsikafű, a zsálya, a rozmaring, a majoranna vagy a koriander. De készíthetsz kicsit keletiesebb ízvilágú pácot is, ha gyömbéres, citromfüves, szójaszószos marinádot keversz.

Mi a mézes-mustárosra szavazunk, amihez 8 evőkanál mustár, 4 evőkanál méz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma és 1 citrom lereszelt héja, illetve egy csipet cayenne-bors fog kelleni. Keverd össze a mustárt a mézzel, az olívaolajjal, a megtisztított, átnyomott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és cayenne-borssal. Egy kiló húst legalább negyven-negyvenöt percig pácolj benne, de jobb, ha pár órát hagyod állni, vagy akár egy egész éjszakát.

A köretről és a nasikról se feledkezz meg!

Ezeket a húsokat frissen vágott zöldségekkel tálald, esetleg grillezhettek padlizsánt, kukoricát, gombát, cukkinit és répát is, amihez natúr, fokhagymás tejfölös mártogatóst is készíthetsz. Ne feledkezz meg sütés közben a nasiról sem: a Mixitnél például találsz kemencés magokat, dióféléket és sajtokat, amik szuperül kiegészítik majd a grillhangulatot.

Maxold ki a nyár utolsó hónapját: elő a grillezővel és a legjobb társasjátékokkal!

Ezt is olvasd el:



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!