Facebook hozzászólás
722

Tőkehal sörtésztában

Londonban – elhallgattatva a bizonytalanul csipogó belső hangot – mégis kategorikusan kijelentettem: fish and chipset feltétlenül ennünk kell. De hát nem is szereted a halat… – hangzott a csodálkozó válasz. No de Angliában járva muszáj kipróbálni ezt, ez nem kérdés. És milyen jól tettük, hogy kipróbáltuk! Életem legfinomabb halát ettem a Trafalgar Square-től néhány lépésnyire található pubban. Hazatértünket követően pedig egy horrorisztikusan hosszúra nyúlt Nagycsarnok-béli bevásárlást követően megkíséreltem életre hívni itthon is az élményt.

Hozzávalók:

Fish and chips, Kép: piaxabay.com
Kép: piaxabay.com

fejenként egy szép nagy szelet tengeri hal, legjobb a tőkehal
14 dkg liszt
5 dkg kukoricakeményítő
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
2,5 dl sör
1/2 teáskanál só
a sütéshez 1 liter olaj

Elkészítés:
Elvegyítettem a lisztet, keményítőt, sót, sütőport, a sört elkevertem a tojással, hozzáöntöttem a liszthez. Néhány percig állni hagytam, majd a tökéletesen leszárított halszeleteket megmártottam a palacsintatészta sűrűségű masszában. Forró olajban pirosra sütöttem a halak mindkét oldalát. Fontos, hogy egyszerre egy szelet halat süssünk, és nem árt, ha kis edényt használunk, hogy minél kevesebb olaj elég legyen ahhoz, hogy a hal ússzon benne. Természetesen sült krumplival és tejfölös-kapribogyós-snidlinges szósszal ettük.

Harcsapaprikás túrós csuszával Judit módra
A legjobb ételek egyike a harcsapaprikás, amit hagyományosan túrós csuszával szokás kínálni. Ahány ház, annyi harcsapaprikát, de valószínűleg a legtöbben úgy készítik, ahogy Fajcsák Sándorné leírta receptjében.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!