Sütőben sült indiai lencsefőzelék
A lencse fontos fehérjeforrás, a vegetáriánusok számára elsőrendű táplálék. Indiában lisztformában is mindennapos élelmiszer. Remek élettani hatásokkal bír, fogyasszunk belőle minél többet!
Hozzávalók:
25 dkg legalább nyolc órára beáztatott zöld lencse
1 evőkanál kókuszzsír
1 közepes hagyma aprítva
2-3 cm-es darab friss gyömbér reszelve / esetleg egy kis kanál őrölt
4-5 gerezd fokhagyma aprítva
1 nagy evőkanál sűrített paradicsom
egy fél konzervnyi darabolt paradicsom / konzerv is lehet
1 bögre kókusztej / más növényi tej
Fűszerek:
1 kávéskanál: őrölt koriander, római kömény, kurkuma, garam masala 1/2 kávéskanál: kardamom, csili, fekete bors, füstölt paprika
Elkészítés
1. A lencsét leszűrjük és megfőzzük, a hosszan áztatott lencse hamar fő (kb 15-20 perc)
2. A hagymákat a kókuszzsírban a gyömbérrel együtt pirítsuk meg
3. Tegyük hozzá a fűszereket egyszerre és néhány percig pirítsuk tovább.
4. Keverjük bele a paradicsomot és a leszűrt lencsét.
5. Az egészet öntsük át egy sütőálló edénybe, öntsük rá a kókusztejet, kavarjuk össze.
6. Fedjük le, ha mással nem, alufóliával és néhány órára tegyük 100 fokos sütőbe. Az autentikus receptek szerint 8 órát kell a sütőben töltenie az ételnek
.
Hozzászólás zárolva.