Facebook hozzászólás
1 307

Édes bulgur gyümölcsökkel és mazsolával

Egy nagyon egyszerű, pillanatok alatt elkészíthető étel, amely desszertként, főételként egyaránt fogyasztható, maradék bulgurból is elkészíthető, de az elkészítéshez használhatunk kölest, kuszkuszt, gerslit, quinoát, rizst, hajdinát is.

Édes bulgur gyümölcsökkel, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók:

1/2 bögre bulgur
1 teli bögre növényi tej
pici
2-3 evőkanál növényi szirup vagy a Bulkshopban kapható bármelyik cukor, cukorpótló (eritritol, xilit, barna nádcukor, kókuszvirág cukor)
1 marék mazsola
1 kis marék goji bogyó
Gyümölcsök nyersen: idény szerint, mi kivit, mandarint, gránátalmát használtunk.
Bónuszként zöld fűszerek: mentalevél, citromfű levél (mi fagyasztottat használtunk).

Elkészítés

1. A bulgurt kétszeres mennyiségű növényi tejben tegyük fel főni, dobjuk hozzá és főzzük vele együtt a megmosott mazsolát.
2. Ha elfőtte a levét húzzuk félre, hagyjuk lefedve hűlni. Kavarjuk hozzá az édesítőt. A bulgur a vele főtt mazsolától édes, kóstoljuk meg és annak függvényében édesítsük tovább.
3. Míg hűl a beletenni szándékozott gyümölcsöket tisztítsuk meg, daraboljuk fel. A goji bogyót alaposan, folyó víz alatt mossuk meg.
4. A kihűlt bulgurhoz keverjük hozzá a gyümölcsöket.

Sült zöldségek kölessel
Ez az étel vegetáriánusoknak remek főétel, nem vegáknak pedig például sült csirke- vagy kacsacombhoz remekül el tudom képzelni. A köles nagyon egészséges, nyugodtan kiválthatjuk vele például a rizst is a változatosság kedvéért.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!