Thai tészta
A minap egy thai ételeket készítő étteremben jártunk és egy rizstésztából, zöldséges feltétekkel készült vegán ételt ettünk. A 10 ujjunkat megnyaltuk utána és elhatároztuk, hogy egy ilyen ételt mi is készítünk. Nagyon büszkén állíthatjuk, hogy a mienk is nagyon finom lett.
Hozzávalók:
12 dkg rizstészta
2 ek mogyoróvaj
3 sima szójaszósz
1 ek sűrített paradicsom
1/2 ek curry fűszerpor
1 cm-nyi reszelt gyömbér
1 marék pirított földimogyoró
5-6 gerezd fokhagyma
kedvenc idényzöldségek (pritamin paprika, lilahagyma, répa, zellerszár, aszalt paradicsom, kelkáposzta, fodros kel a díszítéshez, sárgarépa, mungóbab csíra)
1 csokor friss petrezselyem, zöldhagymaszár
1 mokkáskanál chili
só, ha szükséges
citromlé/limlé a kész tészta meglocsolásához (el is maradhat)
1 löttyintésnyi étolaj
2-3 nyers, apró paradicsom a díszítéshez
Elkészítés
1. Az üvegtésztát leforrázzuk annyi vízzel, ami bőségesen ellepi, majd 5 perc után leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, félretesszük.
2. Pirítsuk meg a mogyorót és tegyük félre.
3. Egy wok edényben 2 evőkanál étolajat teszünk, ezen egy kicsit megfuttatjuk a curry port, beletesszük a mogyoróvajat, a szójaszószt, a sűrített paradicsomot. Egy jó sűrű szószt kapunk.
Ebbe a sűrű szószba beletesszük a hagymákat és 2-3 percig főzzük vele.
4. Ha a hagymák kicsit megpuhultak hozzáteszünk minden mást, összekavarjuk és 4-5 percig főzzük.
Rövid ideig főzzük a zöldségeket, hogy frissek, roppanósak maradjanak.
5. Tálaláskor a kész hozzávalókat összerakjuk, összeforgatjuk, a pirított mogyoróval és a kis paradicsomokkal díszítve tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.