Facebook hozzászólás
570

Áfonyás muffin recept

A lehető legtermészetesebb ételfestéket használtuk a muffinok színezéséhez, a kissé felengedett fagyasztott áfonya leve átitatta, gyönyörűre, meghökkentő megjelenésűre színezte a muffinokat. Nagyon szép látványt nyújtottak – reméljük ez a fényképeken látszik – nagyon puhák, zamatosak, laza szerkezetűek, illatosak, édesek voltak. Nem sokáig.

Áfonyás lila muffin, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók

15 dkg barna rizsliszt /fehér is jó, de a barnában több a rost/
6 dkg tápiókaliszt
2 egész tojás + 1 sárgája
15 dkg eritritol
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
csipet
0.5 dl olaj / olvasztott kókuszzsír
1 citrom leve + héja

Elkészítés
1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
2. Verjük fel egy kicsit a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a citrom levét és héját, vaníliát.
3. A száraz hozzávalókhoz fokozatosan adjuk hozzá a nedveseket.
4. Kézzel vagy kanállal nagyon gyengéden keverjük hozzá az áfonyát.
5. Adagoljuk a masszát a formákba, de csak félig töltsük meg azokat, mert a muffinok jelentősen felpúposodnak, sajnos a mieink közül több is túlfolyt a formán.
6. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt sül, de tartsunk tűpróbát.
7. Amíg a muffinok sülnek készítsük el az öntetet (el is maradhat)
Az áfonyát kicsit törjük össze, de maradjanak benne egész szemek, keverjük el a cukorral és főzzük fel. Ha szeretnénk, egészen a karamellizálódásig főzhetjük. Mi ezt nem tettük, mert nagyon szeretjük az áfonya kifőtt levét.

Sós muffinok
Ki mondta, hogy a muffin csak édes lehet? Elkészíthetjük sósan is, így szaftosabb húsok remek kísérője lehet, de könnyen magunkkal vihetünk néhányat belőle munkahelyi ebédnek, tízórainak.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!