Facebook hozzászólás
389

Fűszeres édesburgonya leves

Az édesburgonya nemcsak nagyon finom, de számtalan pozitív tulajdonsága is van. Rendkívül egészséges, így ajánlom a reform konyhára nyitottaknak. De ha valaki „csak” oda szeretne figyelni az egészségére, nekik is érdemes megismerkedni vele.

Fűszeres édesburgonya leves, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
850 g édesburgonya,
1 nagy fej vöröshagyma,
kb 2 – 3 cm gyömbér,
2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál méz,
1 l zöldség alaplé,
250 ml tejszín,
só, őrölt bors,

Díszítéshez 1 csokor friss petrezselyem
Levesbetétnek: pirított tökmag, bacon chips

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A hagymát és a burgonyákat megpucolom, majd a burgonyát kb. 3 cm-es kockákra, a hagymát pedig cikkekre vágom. A gyömbért megpucolom és nagyon apró kockákra vágom. Egy sütésálló serpenyőbe az összevágott zöldségeket az olajjal és a mézzel együtt összekeverem, sózom, borsozom, majd a sütőben kb fél óra alatt összesütöm. A zöldségeket egy lábosban az alaplével összeforralom, amíg megpuhul, majd a tűzről levéve összeturmixolom és amikor picit lejjebb hűlt, akkor a tejszínt hozzáöntöm.Ízlés szerint még sózom, borsozom, amennyiben szükséges. Kata többi receptjét itt találjátok.

Spenóttal és fetával töltött édesburgonya
Hogy még jobban megkönnyítsük az ismerkedést, mutatunk még egy nagyon izgalmas receptet édesburgonyával. Isteni finom!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!