Facebook hozzászólás
550

Medvehagymás töltött tojás

Két dolog is apropóul szolgált ahhoz, hogy ezeket a töltött tojásokat elkészítsük. Egyrészt itt a medvehagyma szezonja, másrészt nyakunkon a Húsvét, a tojásételek szezonja.

Medvehagymás töltött tojás, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 8 darab töltött tojáshoz 

4 keményre főtt tojás
1/2 csokor medvehagyma
1/2 bögre kesudió
ízlés szerint
1 mokkáskanál fokhagymapor (elhagyható)

Elkészítés

1. A kesudiót előző éjszakára áztassuk be, vagy 1 órányi időre öntsük le forró vízzel.
2. A tojásokat főzzük keményre, hűtsük és szedjük le a héját.
3. Felezzük el a tojásokat és a sárgájukat tegyük az aprítógépbe.
4. Vágjuk fel nagyvonalúan a medvehagyma-leveleket és azokat is dobjuk az aprítóba.
A beáztatott kesudiót szűrjük le és dobjuk azt is a gépbe. Ha használunk fokhagymaport vagy más fűszert, a sóval együtt, azt is most tegyük be az aprítóba. Keverjük, daraboljuk nagyon alaposan, időnként kaparjuk le az aprítógép oldaláról. Ha nagyon nehezen viszi a darabológép, evőkanalanként adjunk hozzá növényi tejet, de vigyázzunk, hogy a töltelék azért még kellően sűrű maradjon. A keverék húsdarálóval, botturmix segítségével is elkészíthető.
Kóstoljuk meg a darálmányt és töltsük a fél tojások fehérjébe.

Kaszinótojás
A hidegtálak elengedhetetlen tartozéka a jó kaszinótojás, amit nem is olyan nehéz elkészíteni. Nem lesz olyan, mintha profi hidegkonyhán készült volna, mert lehet, hogy még annál is finomabb lesz!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!