Újburgonya saláta joghurtos öntettel
Lassan megjelenik majd az újkrumpli is, amit a magam részéről türelmetlenül várok, hiszen a tavaszban – a zöldborsó után – szerintem ez a legjobb dolog. Salátának is kitűnő, nemcsak köretnek.
Hozzávalók:
1 kg újburgonya
1-1 csomó újhagyma és retek
az öntethez:
6-6 ek. majonéz és joghurt
1 csokor petrezselyem
só, őrölt fekete bors
Elkészítése:
Az újburgonyát alaposan megmossuk, majd annyi enyhén sós vízben, amennyi ellepi, kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Az újhagymát és a retket megtisztítjuk, az előbbit karikákra szelve gyűrűire szedjük, az utóbbit félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A burgonyával együtt tálba rakjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A majonézt a joghurttal és a felaprított petrezselyemmel összekeverjük, ízesítjük, majd a zöldségekre öntjük és összeforgatjuk.
Hozzászólás zárolva.