Facebook hozzászólás
308

Majonézes krumpli napraforgó majonézzel

Az ünnepi asztalokon gyakran tálalt, hidegtálak alapjául szolgáló köret, amelyet mindenki szeret. Nem sok munka, egyszerűen elkészíthető, hűtőben 3 napig jól tárolható, szépen díszíthető étel.

 

Majonézes krumpli, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 4 adaghoz

8 db közepes méretű salátakrumpli (kifliburgonya)
3-4 zöldhagymaszár
1/2 piros kaliforniai paprika / 1 kápia
1 púpos bögre napraforgómag
1-2 gerezd fokhagyma / 1 mokkáskanál por
1 kisebb citrom leve
, bors
mokkáskanál kurkuma
1 kávéskanál agave szirup
1 evőkanálnyi mustár
2 evőkanálnyi olívaolaj (boltjainkban kapható)
1 doboz növényi tejszín

Elkészítés:

A krumplit héjában főzzük meg és hagyjuk kihűlni. Karikázzuk fel vagy vágjuk kis kockákra. A napraforgómagot áztassuk be néhány órára vagy öntsük le forró vízzel és hagyjuk állni legalább egy órát.

Készítsük el a majonézt: A beáztatott napraforgóról öntsük le az áztató levet és tegyük bele a turmixolóba. Tegyük hozzá a növényi tejszínt, az agavet, a citrom levét, fokhagymát, mustárt, fűszereket, sót. Turmixoljuk simára. Kóstolgassuk, intenzív ízű, inkább kicsit túlízesített legyen, hiszen a krumpli még sokat szelídít majd az ízén. A felszeletelt krumplit az étolajon egy picikét pirítsuk meg. (Ez a művelet el is hagyható, de finomabb lesz, ha nem hagyjuk ki.) Szűrőkanállal szedjük ki a krumplit, az olajat ne tegyük a majonézbe.
A krumplihoz keverjük hozzá az apró karikákra vágott újhagymát a zöld szárával együtt. Keverjük hozzá a piros, apróra vágott paprikát. Forgassuk össze. Öntsük le a majonézzel. Tálalás előtt 2-3 órára tegyük a hűtőbe.

Kókuszpuding áfonya zselével
Ez a puding nagyon finom kókuszos ízű és grízes állagú. Rendkívül olcsó, jó hozzá bármilyen lekvár, idénygyümölcs, olvasztott csoki, valamilyen sziruppal is nyakon löttyinthetjük, ehetjük rámorzsált keksszel, kompóttal, vagy egyszerűen magában, desszertként.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!