Mákos túrógombóc
Készíthetjük hagyományos búzadarából is természetesen, de aki szívesen lecserélné azt valami „okosabb” szénhidrátra, használjon teljes kiőrlésű tönköly darát.
Hozzávalók:
250 g túró
1 dl búzadara (én teljes kiőrlésű tönköly darát használtam
1 tojás
1 csipet só
mák -nehéz mennyiséget írni, mondjuk 100 g
lekvár, édesítő ki mit akar – mi baracklekvárral és negyedannyi porcukor helyettesítővel fogyasztottuk.
Elkészítése:
A túrót a tojással és a búzadarával és a csipet sóval összegyúrom, majd a hivatalos recept szerint állni hagyom mondjuk 20 percig. De most nem hagytam, mert éhesek voltunk, meg különben is, sokszor túl óvatos a recept.
Golyókat formázok belőle, én ilyen apróbb sárgabarack méretűeket készítettem, majd lobogó sós vízbe kifőzöm és darált mákba hempergetem. Hát ennyi volt ilyen egyszerű ez a finomság.
Viszont az egyetlen rossz hír ezen a napon, hogy kibontottam az utolsó üveg sárgabaracklekvárt a sajátokból. Így aztán most lehet gondolkodni mi lesz ezután. Aki esetleg megszánna egy üveg jóféle házi sárgabaracklekvárral,szívesen köszönetet mondok neki érte.
Hozzászólás zárolva.