Citromos habos torta
A citromkrémes édességek főleg tavasszal és nyáron, a meleg idő beköszöntével tűnnek jó választásnak, fanyar ízükkel kis enyhülést adnak a melegben.
Hozzávalók:
8 tojásból készült piskóta (lásd ajánlott cikkünket)
Krémhez
3 db citrom héja és leve (közepes nagyságú)
19 dkg cukor
4 teáskanál étkezési keményítő
6 dl tejszín
5 evőkanál víz
Elkészítés:
A citrom héjat és a kicsavart citromlevet 1,8 dl folyadékká egészítjük ki, majd összekeverjük a cukorral és felforraljuk. Az érkezési keményítőt 5 evőkanál vízzel simára keverjük és a citromléhez öntve folytonos keverés közben újra felforraljuk. A lehűlt citromkrémet egy éjszaka hűtőszekrényben tartjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd lassan beleforgatjuk a citromos masszába. ( Én úgy szoktam, hogy a tejszínbe belekeverem a citromos masszát és együtt verem fel.) Amikor kész, lehet belekeverni kiwi és narancs darabokat.
Díszítés: gyümölcs és mandulaforgács.
Hozzászólás zárolva.