Rántott hús torta
Ahogy mondani szokták, itt-ott még a kerítés is kolbászból van. Csillánál a torta pedig rántott húsból készül. A recept hagyományos, ám a tálalási mód igen ötletes.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
sóízlés szerint
2 dl tejföl
1 kg sertéshús
3 db tojőás
6 csapott ek liszt
6 ek zsemlemorzsa
5 dl olaj (sütés)
1 csokor petre4zselyem(tálalás)
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Összenyomkodjuk, és a tejföllel jó alaposan kikeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és sóval megszórjuk. Beleforgatjuk a lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük. Egy lapos tányérra halmozzuk a krumplipürét kör alakban, szépen elsimítjuk, és körberakjuk rántott hús szeletekkel. Közepét ízlés szerint dekoráljuk, és fodros petrezselyemmel díszítjük.
Hozzászólás zárolva.