Citromos-olívás nyers gombasaláta
A gombát nem mindenki kedveli, ezt kénytelenek vagyunk elfogadni. Nálunk a családban is mindig vita van, ha gombát akarok készíteni, mert a gyerekek látni se akarják. Ez a remek saláta viszont tökéletesen megfelel a felnőtteknek bármilyen hús köreteként.
Hozzávalók 4 főre:
80 dkg csiperke
1-2 citrom leve (összesen kb. fél dl) + ízlés szerint
fél dl olívaolaj
1 tk só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csiperkét tönkjével együtt 2-3 mm-esre szeljük. Egy tálban összeforgatjuk a sóval, jó pár tekerésnyi borssal és a citromlével. Pár órára hűtőbe tesszük, közben többször óvatosan összeforgatjuk. Mikor a gombák összeestek, hozzákeverjük az olívaolajat, és ha nem lenne elég savanykás, akkor még egy kevés citromlét.
Sült vagy rántott húsokhoz és sajtokhoz kitűnő köret.
Hozzászólás zárolva.