Facebook hozzászólás
643

Citromos-olívás nyers gombasaláta

A gombát nem mindenki kedveli, ezt kénytelenek vagyunk elfogadni. Nálunk a családban is mindig vita van, ha gombát akarok készíteni, mert a gyerekek látni se akarják. Ez a remek saláta viszont tökéletesen megfelel a felnőtteknek bármilyen hús köreteként.

Citromos gombasaláta, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók 4 főre:
80 dkg csiperke
1-2 citrom leve (összesen kb. fél dl) + ízlés szerint
fél dl olívaolaj
1 tk só
frissen őrölt bors

Elkészítés:

A csiperkét tönkjével együtt 2-3 mm-esre szeljük. Egy tálban összeforgatjuk a sóval, jó pár tekerésnyi borssal és a citromlével. Pár órára hűtőbe tesszük, közben többször óvatosan összeforgatjuk. Mikor a gombák összeestek, hozzákeverjük az olívaolajat, és ha nem lenne elég savanykás, akkor még egy kevés citromlét.
Sült vagy rántott húsokhoz és sajtokhoz kitűnő köret.

Aszalt szilvás, barackos sajtsaláta
A sajt és a gyümölcs kiváló párosítás, akár főételben, akár salátában. Válogassunk a sajtok közül, egyszer karakteresebb, máskor lágyabb ízű sajtot használjunk, sőt, akár a barackot is lecserélhetjük, így egy alapreceptből többféle salátát varázsolhatunk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!