Facebook hozzászólás
1 262

Káposztás bulgur

Sok esetben a legegyszerűbb étel a legfinomabb. Ha ezt az ételt kockatésztából készítettük volna, akkor káposztás cvekedlinek hívnák. De mi bulgurral készítettük, és bizony isten jobb, mint a cvekedlis. Egyszerű, olcsó, ízletes, vegán életmódba is beilleszthető főétel. Nagyon szerettük!

Káposztás bulgur, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 4 személy részére

1 bögre bulgur
2 bögre víz
1 kis fej káposzta
1 nagyobb löttyintésnyi étolaj vagy 1 nagy evőkanál kókuszzsír
 ízlés szerint a bulgur főzéséhez és a káposzta dinszteléséhez
Fűszerek: Őrölt köménybors, leheletnyi füstölt paprika, bármi, amit ehhez az ételhez el tudtok képzelni

Elkészítés:

A káposztát mi aprítógépben daraboltuk, de természetesen reszelve is ugyanolyan jó. Egy löttyintésnyi olajon/kókuszzsíron dinszteljük meg a káposztát, lassú tűzön, türelmesen, kevergetve, egészen barnásra pirítsuk le. A káposztát dinszteléskor sózzuk és fűszerezzük.
A megfőtt bulgurt és a készre dinsztelt káposztát keverjük össze.
Leheletnyi füstölt paprikával hintsük meg.

Paradicsomos kölesgombóc
Olcsó, könnyen hozzáférhető, egészséges, gluténmentes – mi az? Bizony, ez a köles. Használjuk minél gyakrabban a konyhában, hasznunkra fog válni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!