Káposztás bulgur
Sok esetben a legegyszerűbb étel a legfinomabb. Ha ezt az ételt kockatésztából készítettük volna, akkor káposztás cvekedlinek hívnák. De mi bulgurral készítettük, és bizony isten jobb, mint a cvekedlis. Egyszerű, olcsó, ízletes, vegán életmódba is beilleszthető főétel. Nagyon szerettük!
Hozzávalók 4 személy részére
1 bögre bulgur
2 bögre víz
1 kis fej káposzta
1 nagyobb löttyintésnyi étolaj vagy 1 nagy evőkanál kókuszzsír
só ízlés szerint a bulgur főzéséhez és a káposzta dinszteléséhez
Fűszerek: Őrölt kömény, bors, leheletnyi füstölt paprika, bármi, amit ehhez az ételhez el tudtok képzelni
Elkészítés:
A káposztát mi aprítógépben daraboltuk, de természetesen reszelve is ugyanolyan jó. Egy löttyintésnyi olajon/kókuszzsíron dinszteljük meg a káposztát, lassú tűzön, türelmesen, kevergetve, egészen barnásra pirítsuk le. A káposztát dinszteléskor sózzuk és fűszerezzük.
A megfőtt bulgurt és a készre dinsztelt káposztát keverjük össze.
Leheletnyi füstölt paprikával hintsük meg.
Hozzászólás zárolva.